Verhuisdekens

Wanneer iemand gaat verhuizen zijn er verschillende zaken die hij of zij daarvoor in huis moet halen. In eerste instantie wordt er dan natuurlijk gedacht aan verhuisdozen. Dat is echter niet alles. Wat verder namelijk ook te denken van verhuisdekens? Heel wat verschillende soorten inboedel die moet worden verhuisd zijn namelijk in de praktijk vatbaar voor schade. Mocht je deze gewoon in een verhuiswagen stoppen is de kans dan ook bijzonder groot dat deze schade zullen oplopen. Gelukkig kan het gebruik van verhuisdekens dat voorkomen. Wil jij ook graag meer ontdekken over verhuisdekens en over de kosten die daaraan verbonden zijn? Verdiep je dan beslist even in de informatie zoals hieronder aangegeven.

Wat zijn verhuisdekens en waarvoor worden ze gebruikt?

Zoals de naam reeds aangeeft is het zo dat er gebruik wordt gemaakt van verhuisdekens om bepaalde, waardevolle en / of breekbare inboedel extra te beschermen tijdens je verhuis. Het kan hierbij gaan om verschillende soorten inboedel. Denk hierbij onder meer aan:

 • Meubilair;

 • Schilderijen;

 • Andere, kleine(re) breekbare spullen;

Op tal van verschillende momenten tijdens het verhuizen is het mogelijk dat je geconfronteerd zal worden met schade aan bepaalde stukken inboedel. Dit niet alleen tijdens het inladen, maar ook bijvoorbeeld tijdens het rijden, wanneer je de inboedel gaat uitpakken, etc. Het is bovendien niet ondenkbaar dat de bestuurder van het verhuistransport op een bepaald ogenblik een noodstop moet maken. In dat geval kan de inhoud van zijn transport bewegen waardoor er krassen of andere schade kan ontstaan. Een verhuisdeken biedt dan gegarandeerd een interessante, extra vorm van bescherming.

Verhuisdekens zijn in de praktijk dekens welke zijn vervaardigd van katoen. Dit zorgt er voor dat ze lekker zacht aanvoelen, maar niet snel sporen van slijtage vertonen. Het is mogelijk om ze regelmatig te hergebruiken en ze kunnen niet alleen worden gebruikt tijdens een verhuis, maar ook voor het opslaan van meubels en machines. Omwille van het feit dat het hierbij gaat om dekens spreekt het voor zich dat ze flexibel zijn en in alle mogelijke situaties kunnen worden ingezet.

Hoeveel bedragen de kosten voor verhuisdekens?

Bij het huren van een verhuisbusje zal je vaak standaard ook verhuisdekens ter beschikking krijgen. Op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen om je verhuis zelf uit te voeren is het uiteraard zo dat je de verhuisdekens zelf zal moeten huren of kopen. Voor welke beide opties jij uiteindelijk gaat kiezen is afhankelijk van je eigen, persoonlijke keuze. Deze keuze is niet alleen afhankelijk van het budget dat je te besteden hebt, daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de regelmaat waarmee je de verhuisdekens gaat gebruiken. Ben je met andere woorden van plan om verschillende keren te verhuizen? Dan is het mogelijks financieel over de lange(re) termijn interessanter om er voor te kiezen om je verhuisdekens te kopen. De onderstaande prijstabel maakt de gemiddelde kostprijs in ieder geval duidelijk.

Soort uitgave voor verhuisdekens

Gemiddelde kostprijs

Het huren van verhuisdekens

Gemiddeld 1,50 euro (per week)

Het kopen van tweedehandse verhuisdekens

Gemiddeld vanaf zo’n 1,50 euro per stuk

Het kopen van nieuwe verhuisdekens

Gemiddeld vanaf 2,5 à 3 euro per stuk

Wat zijn de voordelen van verhuisdekens?

Het gebruik van verhuisdekens bij een verhuis is eigenlijk altijd bijzonder interessant. Er zijn dan ook menig aantal interessante voordelen waar je op kan rekenen. Om welke voordelen het hierbij nu precies gaat vertellen we je graag middels het hieronder terug te vinden overzicht.

 1. Verhuisdekens hebben een flexibel karakter en zijn eenvoudig te gebruiken;

 2. Verhuisdekens zijn zacht en werken extra beschermend;

 3. In principe kan je verhuisdekens perfect meerdere keren gebruiken;

Ben jij dus nog op zoek naar mogelijkheden om je inboedel tijdens je verhuis extra te beschermen tegen allerhande vormen van schade? Dan kunnen verhuisdekens daar absoluut bij helpen. Twijfel dan ook niet langer en bestel of huur ze tijdig voor jouw verhuis!

Wat zijn de nadelen van verhuisdekens?

Je kan in de praktijk voor wat verhuisdekens betreft altijd rekenen op menig aantal interessante voordelen. Dit gezegd zijnde is het eveneens zo dat er ook nadelen bestaan om rekening mee te houden. Om welke nadelen dit nu precies gaat ontdek je hieronder.

 • Het valt nooit uit te sluiten dat je verhuisdeken gaat verschuiven;

 • Je verhuisdeken kan op een zeker ogenblik toch sporen van slijtage hebben;

 • Verhuisdekens kunnen een vrij dure investering zijn bij een éénmalige verhuis;

Ondanks het feit dat er dus zeker en vast een behoorlijk aantal voordelen zijn verbonden aan het gebruik van verhuisdekens is het eveneens zo dat je maar beter ook rekening kan houden met de nadelen die er aan verbonden zijn.

Interessante bespaartips voor verhuisdekens kopen

Vooral wanneer je een vrij grote hoeveelheid aan inboedel wenst te beschermen zal je al snel kunnen vaststellen dat er een behoorlijke hoeveelheid aan verhuisdekens zijn vereist. Om er voor te zorgen dat je ook in dit geval kan blijven rekenen op een interessante kostprijs is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de onderstaande bespaartips!

 • Koop je verhuisdekens niet nieuw, maar tweedehands

Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om je verhuisdekens allemaal nieuw te kopen, maar dan betaal je al snel het dubbele van tweedehandse verhuisdekens. Dat is voor veel mensen echt veel teveel. Omwille van deze reden is het altijd interessant om je eerst even te verdiepen in het aanbod met verhuisdekens op tweedehandswebsites.

 • Vraag even na of je geen verhuisdekens kan lenen

De kans is bijzonder groot dat je vrienden of familieleden hebt die in het verleden al een keer zijn verhuisd. Is dat het geval? Dan is het altijd mogelijk om hen te vragen of ze mogelijks geen verhuisdekens meer hebben liggen. Is dat het geval? Dan kan je deze mogelijks wel even lenen. Op deze manier hoef je geen onnodige uitgave te doen.

 • Vaak is verhuisdekens huren de beste keuze

De meeste mensen zullen slechts één of in ieder geval een beperkt aantal keren in hun leven verhuizen naar een nieuwe woonplaats. De kans is zeer groot dat dit eveneens voor jou geldt. Het huren van verhuisdekens is dan wellicht de beste keuze. Op deze manier kan je de kosten drukken terwijl je wel gewoon de beschikking krijgt over kwalitatieve verhuisdekens die zullen doen wat je er van verwacht.

Vergelijk verhuizers

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak …

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat …

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet …