Informatie en advies over verhuizen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie samen de spullen inpakken voor de verhuizing. Je mag maar een beperkt aantal mensen in huis hebben en daarbij moet er ook nog 1,5 meter afstand gehouden worden. Hierdoor kan er veel vertraging oplopen. Met een verhuizer heb je dit probleem niet. Deze is gespecialiseerd in het snel inpakken van alle spullen en deze veilig naar het nieuwe huis brengen. De kosten van een verhuizer kunnen echter flink oplopen als je bepaalde eisen hebt. Lees daarom onderstaande informatie door, zodat je weet waar je op moet gaan letten.

Altijd volgens de richtlijnen van het RIVM

De kosten van een verhuizer kunnen flink oplopen. Afhankelijk van verschillende factoren kun je daarom rekenen op enkele honderden euro’s. Echter is het wel een goede optie om in het achterhoofd te houden. Een verhuizer werkt namelijk volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. De verhuizer zal daarom allemaal maatregelen nemen, zodat je veilig kunt gaan verhuizen. Je kunt daarbij direct besparen op de kosten, door op zoek te gaan naar een bedrijf dat bij jou in de buurt werkzaam is. Deze rekent namelijk vaak geen voorrijkosten. Ook kun je bepaalde taken zelf uitvoeren, waardoor je voor minder uren een verhuizer in hoeft te schakelen.

Bepaling van de kosten

Het is echter wel goed om te weten met welke kosten van een verhuizer je te maken krijgt, voordat je gaat kijken naar andere manieren van besparen. De kosten worden bepaald door:

  • Het uurloon van de verhuizer
  • Extra verhuizers
  • De kosten van het vervoer
  • De parkeervergunning bij de woning
  • De dag waarop de verhuizing plaats vindt

Het aantal verhuizers dat je in gaat huren

Als je een extra verhuizer in wilt schakelen, dan kunnen de kosten hoger worden. Deze verhuizers gaan namelijk samenwerken om de verschillende diensten die je aanneemt uit te voeren. Ook onderling gelden de richtlijnen van het RIVM. Deze extra verhuizers kunnen jou bijvoorbeeld helpen met spullen inpakken, demonteren en weer monteren op de plaats van bestemming. De hoeveelheid personen die je inhuurt, kunnen wel een grote bijdrage leveren aan de tijd waarin je de verhuizing laat plaatsvinden. Het uurloon per verhuizer kan hierbij oplopen tot 40 euro per persoon per uur, maar je gaat wel minder uren bezig zijn.

Parkeervergunningen verschillen per gemeente

De parkeervergunning kan ook een extra bedrag opleveren. Naast de kosten voor een verhuizer heb je bij sommige gemeenten ook een vergunning nodig voor een dag. Zo voorkom je dat de verhuiswagen ver weg moet komen te staan en er geen efficiënte verhuizing plaats kan vinden. Je moet er daarom voor zorgen dat je deze kosten meeneemt in de berekening. De prijzen voor een vergunning kunnen echter wel verschillen per gemeente. Zo kun je bij de ene gemeente bijvoorbeeld 20 euro kwijt zijn, terwijl je bij een andere 50 euro betaalt. Wees hiervan op de hoogte voordat je aan de slag gaat met de verhuizing. Je moet immers vaak ook voor jouw eigen auto nog een vergunning aanvragen.

Extra kosten in het weekend en bij spoed

Als je in het weekend wilt verhuizen of als er spoed achter zit, dan moet je ook rekening houden met extra kosten voor een verhuizer. In het weekend worden toeslagen berekend van 25 procent op zaterdag en 75 procent op zondag. Doordeweeks gaan verhuizen kan daarom goedkoper zijn. Als je wilt besparen op de verhuizing, dan kun je dit het beste doordeweeks doen. Bij spoedverhuizingen gelden vaak ook extra toeslagen. Het is afhankelijk van het bedrijf dat je inschakelt hoe hoog deze toeslagen gaan zijn. Veel bedrijven hebben hier een vast bedrag voor, welke direct meegenomen wordt in de totale kosten. In andere gevallen is het afhankelijk van de beschikbaarheid van het aantal verhuizers en hoeveel er nodig gaan zijn om in een korte tijd om te kunnen gaan naar de nieuwe woning.

Vergelijk de prijzen van de verhuisbedrijven

Wil je zelf zo veel mogelijk gaan besparen op de kosten van een verhuizer? Ga dan direct aan de slag met het opvragen van de offertes van bedrijven in de omgeving. De prijsopgaven worden geheel op maat gemaakt, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Je ziet op de offertes de uurlonen van de verhuizers, de kosten voor een verhuiswagen en de voorrijkosten die er gerekend worden. Hierdoor kun je voor jezelf bekijken welk bedrijf het beste bij jouw budget aansluit en waar je het goedkoopste uit bent. Aan het einde van de dag kun je jezelf een hoop geld besparen door de offertes aan te vragen en maak je de afspraak met het bedrijf om de werkzaamheden uit te laten voeren. Wacht daarom niet te lang en ontdek de mogelijkheden om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk