Informatie en advies over verhuizen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen onderschatten hoeveel stress verhuizen met zich mee kan brengen. Dit geldt niet in het minst wanneer de verhuizing die moet worden uitgevoerd niet goed wordt gepland. Omwille van het feit dat er zoveel bij een verhuizing komt kijken wordt het sterk aangeraden om reeds geruime tijd op voorhand te beginnen. Daarnaast zijn er ook nog tal van andere zaken welke absoluut meer dan je aandacht waard zijn. In ieder geval, ben jij ook benieuwd naar alle belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot het uitvoeren van een verhuizing? Lees dan snel verder en ontdek snel de verhuisadvies top 11 hier op deze pagina!

1.) Stel de voorbereiding van je verhuizing niet te lang uit

Eén van de belangrijkste fouten welke jammer genoeg door ongelofelijk veel mensen wordt gemaakt is dat ze de voorbereiding van hun verhuizing veel te lang uitstellen. Niet alleen kan dit er voor zorgen dat je bepaalde zaken over het hoofd ziet, daarnaast zal dit altijd heel wat overbodige (extra) stress met zich meebrengen. Enkele zaken die je absoluut geruime tijd op voorhand moet doen zijn:

Het beginnen met inpakken van de inboedel;

Verhuiskaartjes bestellen om uit te delen (indien nodig);

Beginnen met het verzamelen van verhuisdozen;

Offertes opvragen bij verschillende verhuisbedrijven;

Eventueel familie en vrienden vragen om te komen helpen met de verhuizing;

2.) Neem afmetingen van grote objecten

Het kan ongelofelijk frustrerend zijn om op de dag van verhuizing tegen onverwachte en tevens ook onaangename verrassingen te komen te staan. Toch gebeurt dit erg vaak. Het wordt mede omwille van deze reden steeds aangeraden om de afmetingen te nemen van grote objecten. Dit geldt niet alleen voor meubelstukken zoals tafels en kasten, maar ook voor bijvoorbeeld de koelkast. Kan er iets niet door de deuropening? In dat geval zal je mogelijks nog een verhuislift moeten huren.

3.) Foto’s nemen van de bekabeling is altijd een goed idee

Het spreekt voor zich dat je bij een verhuizing naar een nieuwe woonplaats altijd elektrische toestellen zoals computers, muziek- en video-installaties, etc. dient los te koppelen. Dat is geen probleem, alleen moet je wel in staat zijn om ze op de nieuwe locatie op de juiste manier terug aan te sluiten. Hier gaat het voor veel mensen fout. Wil je er zeker van zijn dat jij hier geen problemen mee ondervindt? In dat geval is het belangrijk om rekening te houden met de volgende twee tips:

Neem foto’s van de kabels en de manier hoe ze aangesloten zijn;

Label de kabels zodat je weet welke op welk toestel moeten worden aangesloten;

Door ter plaatse in je nieuwe woning de toestellen terug aan te sluiten met behulp van de foto’s evenals de labels zal je kunnen vaststellen dat je hiervoor wellicht geen echte vakman nodig hebt. Hierdoor kan je in de praktijk uiteraard een zeer mooie besparing realiseren voor je verhuizing.

4.) Regel opvang voor je huisdieren en kinderen

Heb je huisdieren en / of kinderen? In dat geval zal je er altijd voor willen zorgen dat er op de dag van verhuizing opvang is voorzien. Alleen op deze manier kan je voorkomen dat je kind of huisdier bijvoorbeeld de straat oploopt wanneer de deur openstaat.

5.) Zorg er voor dat alle verhuisdozen zijn gelabeld

Eveneens zeer belangrijk is om er voor te zorgen dat alle verhuisdozen op gepaste wijze worden gelabeld. Geef op de doos dan ook steeds duidelijk aan in welke kamer de verhuisdozen moeten worden geplaatst in de nieuwe woning. Het spreekt voor zich dat je niet per doos de volledige inhoud dient te beschrijven. Gewoon even aangeven of de inhoud van de doos is bestemd voor de keuken of de woonkamer of een andere ruimte is reeds voldoende.

6.) Voorzie één doos met enkele belangrijke spullen

Het spreekt voor zich dat het mogelijk is dat je bij aankomst in je nieuwe woning nog niet meteen alle verhuisdozen direct gaat kunnen uitpakken. Dat hoeft ook niet, althans wanneer je er voor hebt gekozen om ten minste één doos in te pakken met belangrijke (overlevings)spullen. Enkele spullen die zeker in deze moeten zitten zijn:

Een toilettas;

Voldoende kledingstukken;

Handdoeken;

Toiletpapier;

Eten en drinken;

Door één doos met dergelijke spullen in te pakken zorg je er voor dat je ook tijdens bijvoorbeeld de eerste dag in je nieuwe woonst op een comfortabele manier kan leven. Voor mensen die medicijnen nemen spreekt het voor zich dat ook deze absoluut niet in de overlevingsdoos mogen ontbreken, maar dat spreekt eigenlijk voor zich.

7.) Let op met het verhuizen van de koelkast!

Met zekerheid één van de gevaarlijkste toestellen om te verhuizen is de koelkast. Niet zozeer omdat er ontploffingsgevaar is of iets dergelijks, maar wel omdat ongelofelijk veel koelkasten stuk gaan tijdens de verhuizing. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig, omdat ze niet op een correcte manier wordt verhuisd. Enkele cruciale aandachtspunten waar je op dit vlak zeker rekening mee zal willen houden zijn dan ook de volgende:

De koelkast dient altijd rechtop te worden verhuisd;

Zorg er voor dat de koelkast volledig is leeggemaakt;

Verwijder ook eventuele laden en planken in de koelkast;

Laat de koelkast na transport nog tussen de 8 & 12 uur staan zonder ze aan te sluiten;

Het koelmiddel dat zich in de koelkast bevindt kan in de praktijk gaan schuimen. Dit kan als gevolg hebben dat de motor kan worden beschadigd waardoor de koelkast eigenlijk niet meer bruikbaar is. Voorkom dus dat je geconfronteerd wordt met een kapotte koelkast door rekening te houden met de bovenstaande tips.

8.) Hou rekening met het gewicht van bepaalde toestellen

Het verhuizen van toestellen zoals bijvoorbeeld de vaatwas of de wasmachine vergt wat extra aandacht. Dergelijke toestellen staan er namelijk om bekend erg zwaar te zijn. Ze weten dan ook al snel tussen de 60 en 80 kilogram. Verhuizing ze bij voorkeur niet alleen, maar ten minste met twee en maak indien mogelijk gebruik van een speciaal verhuiskarretje.

9.) Pas op met het verhuizen van je boekencollectie

Boeken lijken op het eerste zicht zeer eenvoudig te verhuizen te zijn. In de praktijk wil dat echter wel eens behoorlijk tegenvallen. Eén boek verhuizen is geen probleem, maar wanneer je over een flinke collectie met tientallen of zelfs honderden boeken beschikt dien je uiteraard wel rekening te houden met het gewicht waarmee je kan worden geconfronteerd. Verdeel de boeken dus indien mogelijk en stop ze niet allemaal in dezelfde doos. Doe je dat wel? Dan is de kans zeer groot dat deze doos het tijdens de verhuizing zal begeven…

10.) Hoe kan je het best je verhuisdozen inpakken?

Niet alleen is het aan te raden om gebruik te maken van stevige verhuisdozen, daarnaast moet je ook stil blijven staan bij de manier waarop de inboedel wordt ingepakt. In eerste instantie wordt het bijvoorbeeld aangeraden om zware objecten altijd onderaan te plaatsen. De rest van de doos kan je dan opvullen met lichte artikelen zoals bijvoorbeeld handdoeken, zakdoeken, etc. Zo voorkom je dat je verhuisdozen uiteindelijk (veel) te zwaar worden.

11.) Besteed de verhuizing (gedeeltelijk) uit aan een verhuisbedrijf

Zie je het zelf regelen van je verhuizing eigenlijk helemaal niet zitten? In dat geval kan het interessant zijn om daarvoor een beroep te doen op een ervaren verhuisbedrijf. Let wel, voer altijd een objectieve vergelijking uit tussen de verschillende verhuisbedrijven die hun diensten aanbieden op de markt. Alleen op deze manier zal je er uiteindelijk de meest voordelige partij tussenuit kunnen halen. Uiteraard is ook de kwaliteit en betrouwbaarheid van het verhuisbedrijf dat je onder de arm gaat nemen van ongelofelijk groot belang.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk