Informatie en advies over verhuizen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk om de klus goed voor te bereiden. We hebben een aantal tips voor je verzameld voordat je een verhuisbedrijf inschakelt. Tevens vroegen we een aantal offertes op betreffende de kosten van een verhuizing. We ontvingen de volgende gegevens.

De prijs van een verhuisbedrijf

We ontvingen voor het werk van een verhuisbedrijf een aantal prijsopgaven. We hebben ze in onderstaand schema samengevat.

Wat voor product of diensten neem je af Hoeveel verhuizers Wat voor werk wordt er uitgevoerd Prijs
Een low budget verhuizing 1 verhuizer die ook chauffeur is van de verhuiswagen Chauffeur bij verhuizing. Chauffeur helpt ook als verhuizer Tussen 565 en 640 euro
Een verhuizing basic 2 verhuizers waaronder 1 die ook chauffeur is Assistentie bij inpakken van jouw inboedel en chauffeur die tevens verhuizer is Tussen 850 en 990 euro
Een verhuizing groot huis 4 verhuizers waaronder 1 chauffeur, 1 klussenhulp. Spullen inpakken, vervoer met verhuiswagen, klussenhulp Tussen 1200 en 1550 euro

Beperk je inboedel

Voordat je een verhuisbedrijf gaat inschakelen is het goed om te weten wat de afmeting van je inboedel is. Je weet precies hoeveel je in huis hebt aan inboedel door jouw spullen te sorteren op de volgende manier:

  • Spullen die kapot of incompleet zijn. Deze ga je niet meer gebruiken en ze zijn ook niet te gebruiken. Daarom gooi je ze weg. Dit kan zomaar 1 vijfde deel van je inboedel schelen.
  • Spullen die nog goed zijn maar geen waarde meer hebben om te verkopen. Dit zijn spullen die je weggeeft aan de kringloopwinkel. Je kan ze ook op een weggeefsite op internet zetten. Zo maak je iemand anders blij met jouw spullen.
  • Spullen die nog goed zijn en die verkoopwaarde hebben maar die jij niet meer gebruikt. Deze verkoop je op een verkoopsite.
  • Spullen die nog goed zijn en die je meeneemt. Deze spullen stop je in een verhuisdoos. Als het goed is gaat het nog om ongeveer een derde deel van je totale inboedel.

Denk aan een keurmerk

Voordat je een verhuisbedrijf gaat inschakelen kijk je eerst naar de verhuisbedrijven in jouw regio die een keurmerk hebben. Dit is een belangrijke eis. Een verhuisbedrijf met een keurmerk biedt jou de veiligheid en garantie die je nodig hebt bij een verhuizing. Zo weet je een aantal zaken heel zeker. Een van de belangrijkste dingen is dat er een goede verzekering is afgesloten voor jouw inboedel en voor de verhuizers. Er zit geen hoog eigen risico per schadeclaim. Mocht er dus een meubelstuk of een kostbare vaas sneuvelen tijdens de verhuizing dan krijg je de schade gewoon netjes vergoed. Een ander voordeel is dat je een goede offerte krijgt die bindend is. Daar komen we in het volgende stuk op terug.

De offerte opvragen

Voor een verhuizing moet je een offerte opvragen. Je benadert een aantal verhuisbedrijven waarbij je prijsopgaven vraagt. Die offertes die je opvraagt moeten de volgende zaken minimaal bevatten:

  • Kosten van het materiaal. Het gaat dan om de materialen die de verhuizer gebruikt zoals verhuisdozen, verhuisdekens, maar ook het gebruik van de verhuiswagen voor een bepaalde periode.
  • Kosten van het arbeidsloon. Het gaat hier om de verhuizers maar ook om de chauffeur en bijvoorbeeld de klussenhulp die meewerkt bij de verhuizing. De hoogte moet in de vorm van een uurloon en een aantal uren worden uitgesplitst.
  • Hoogte van de kosten van het materieel. Daaronder valt een post als een verhuislift die wordt ingezet, maar ook het gebruik van bijvoorbeeld verhuishondjes. Deze zaken moeten worden gehuurd en de kosten worden aan jou doorberekend.
  • Kilometerkosten. Dit zijn de kosten die het verhuisbedrijf moet afleggen om bij jou te komen. Daarnaast heb je bij een verhuizing een aantal vrije kilometers voor de totale klus. Overschrijd je dit aantal dan betaal je een bedrag tussen 1 euro en 1,50 euro per kilometer extra.

Ter plaatse een scan maken

Voordat het verhuisbedrijf aan het werk gaat wordt er ter plekke bij jou een scan gemaakt. Dat houdt in dat men kijkt naar de afmeting van jouw inboedel. Aan de hand daarvan wordt het aantal kubieke meters bepaald. Dit is nodig voor het bepalen van de grootte van de verhuiswagen die nodig is voor de verhuizing. Daarnaast wordt er bij de scan gekeken naar de locatie van jouw oude en nieuwe woning. Er wordt gekeken of je van of naar een etagewoning gaat. Daarnaast wordt er gekeken of er gemakkelijk met spullen door de oude en de nieuwe woning heen kan worden gelopen. Dit is nodig om de juiste hulpmiddelen voor de verhuizing mee te nemen.

Een bedrijf uit jouw eigen woonplaats

Schakel voor de verhuizing altijd een verhuisbedrijf uit je eigen woonplaats in. Dit scheelt een hoop in de kilometers die men moet afleggen om bij jouw huis te komen. Doe dit door met onderstaande button offertes op te vragen. Je ontvangt meerdere offertes van lokale verhuisbedrijven. Op die manier kom je tot een goede vergelijking en een lage prijs voor jouw verhuizing.

1 reactie “Tips verhuisbedrijf inschakelen”

  1. Voor mijn verhuizing heb ik een offerte gevraagd. Of hij de goedkoopste was, weet ik niet. Ik heb meteen ja gezegd. Verhuizen is iets wat ik categoriek uitbesteed. Ik hoef geen familie of vrienden lief aan te kijken. De verhuizing is veel sneller gebeurd. Alles is verzekerd en ik heb ook mijn rug een plezier gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk