Informatie en advies over verhuizen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is aantrekkelijker om zelf een verhuisbus te huren en een aantal vrienden te verzamelen voor deze klus dan een verhuisbedrijf in te schakelen. Men denkt daarmee flink te besparen op de kosten van de verhuizing. Dat dit ook wel eens heel vervelend kan uitpakken is iets waar je liever niet bij stilstaat. We keken voor je naar de vooroordelen rondom verhuisbedrijven. Daarnaast keken we naar wat daar nu van klopt.

De prijs van een verhuisbedrijf

We vroegen bij verhuisbedrijven meerdere prijsopgaven op. Men stuurde ons de volgende offertes toe.

Wat voor product of dienst ga je afnemen Wat zit er bij de prijs in Wat is de prijs
Een low budget verhuizing Een verhuiswagen met chauffeur Tussen 580 en 690 euro
Een verhuizing met de belangrijkste zaken Een verhuiswagen met chauffeur en 1 verhuizer Tussen 890 en 950 euro
Een verhuizing met alles erop en eraan Een verhuiswagen met een chauffeur, 2 verhuizers en 1 klussenhulp Tussen 1350 en 1690 euro

Een verhuisbedrijf is duur

Dit is een heel hardnekkig vooroordeel. Je ziet aan het bovenstaande schema dat een verhuizing inderdaad niet echt goedkoop is. Feit is dat er bij deze prijs behoorlijk wat zaken in zitten. Denk daarbij aan de volgende dingen:

  • Er komt een aantal medewerkers helpen van het verhuisbedrijf wat geschoold is. Voor het vak van verhuizer kan je een opleiding volgen. Je leert hoe je bepaalde items in een huis met zorg moet behandelen. Je leert spullen inpakken en zaken uit een huis op veilige manier vervoeren. Daarbij leer je ook om je rug op de juiste manier te belasten. Door te werken met geschoolde medewerkers voorkom je dus dat jij en je vrienden met een zere rug op de bank belanden na een verhuizing. Sommige medewerkers zijn zelfs extra geschoold. Zo is er een klussenhulp die gespecialiseerd is in het monteren en demonteren van meubilair. Daarnaast is er een chauffeur die de verhuiswagen perfect kan bedienen. Er zijn ook verhuizers die gespecialiseerd zijn in het snel inpakken van jouw inboedel.
  • Er wordt een verzekering afgesloten. Dit is van toepassing wanneer er een erkende verhuizer wordt ingeschakeld. Deze heeft een verzekering afgesloten voor zijn personeel. Dat heeft een beperkt eigen risico per geval en in een aantal gevallen zelfs geen eigen risico per geval schade. Dat heeft voor jou alleen maar voordelen. Wanneer er iets kapot gaat bij jouw inboedel tijdens de verhuizing krijg je de schade vergoed zodat je het item wat kapot is gegaan kan vervangen of laten repareren. Laat je de verhuizing uitvoeren door je vrienden en gaat er dan wat kapot, dan kan er zomaar meer sneuvelen dan alleen een meubelstuk of vaas. Een kapotte vriendschapsband is veel lastiger te herstellen.

Een verhuisbedrijf berekent ontzettend veel kilometerkosten

Dit is een hoge post op de factuur, dat klopt. Feit is dat je dit zelf in de hand hebt door vooraf te kijken naar een aantal zaken. We hebben het over de volgende zaken:

  • De locatie van het verhuisbedrijf. Kies voor een verhuisbedrijf wat in jouw eigen woonplaats gevestigd zit. Dat heeft als voordeel dat men een korte afstand hoeft af te leggen voor men bij jouw huis is. Deze kilometers betaal jij namelijk zelf in de vorm van de kilometerkosten. Kies een verhuisbedrijf wat in jouw buurt zit door lokale offertes op te vragen. Ga niet kijken naar een verhuisbedrijf via de zoekmachine. Je krijgt in dat geval bovenaan de zoeklijst gegevens van verhuisbedrijven die advertentieruimte hebben ingekocht. Deze bedrijven zitten maar zelden in jouw eigen woonplaats. Bedenk dat je de reistijd wel betaalt van een bedrijf wat een flinke afstand naar jouw huis moet afleggen.
  • Een lokaal, regionaal, landelijk of internationaal bedrijf. Verhuisbedrijven heb je in meerdere soorten. Je hebt het lokale verhuisbedrijf wat vooral verhuizingen binnen de eigen woonplaats aflegt. Dat houdt in dat je een laag aantal vrije kilometers hebt. Dit soort bedrijven hanteren doorgaans een laag aantal van 20 a 30 vrije kilometers. Een regionaal bedrijf werkt binnen een straal van een aantal kilometer van je eigen woonplaats. Dit bedrijf werkt meestal met 50 vrije kilometers. Een landelijk bedrijf hanteert doorgaans een aantal van 100 vrije kilometers vanaf jouw adres om te verhuizen. Kom je boven dit aantal kilometers uit dan betaal je een tarief van 1 tot 1,50 euro per kilometer wat er meer wordt afgelegd. Een internationaal verhuisbedrijf heeft de tarieven doorgaans anders bepaald. Zij hebben een tarief wat afhankelijk is van de totale afstand en duur van de klus. Vaak wordt er met containers gewerkt wanneer het een verhuizing overzee is.

Je hebt geen invloed op de prijs van een verhuisbedrijf

Dit heb je dus wel. Het gaat hier om een vals vooroordeel. Je vraagt het beste eerst offertes op van verhuisbedrijven uit je eigen woonplaats. Dat doe je met de onderstaande button. Op die manier ontvang je meerdere offertes van lokale bedrijven om te vergelijken. Dat vergelijken kan je een voordeel oplopend tot 20 procent opleveren.

1 reactie “Verhuisbedrijf vooroordelen”

  1. Een verhuizing plan je natuurlijk niet zomaar in en als jij van plan bent om ergens anders te gaan wonen, dan zal je misschien al wat informatie online hebben opgezocht over de mogelijkheden. In Nederland kun je allerlei soorten verhuizingen inplannen, van het huren van een busje tot het volledig uit handen geven van alles wat met de verhuizing te maken heeft. Misschien ben je ook een aantal vooroordelen tegengekomen over verhuizingen en deze zouden je op het verkeerde been kunnen zetten. Lees daarom de onderstaande informatie goed door. Sommige verhuizingen zijn inderdaad duur. Als jij een erkend verhuisbedrijf inhuurt en van hun extra diensten gebruik maakt, dan zal je de hoofdprijs betalen. Je kunt je spullen laten inpakken, je kunt je oude woning laten schoonmaken, je kunt klusjes laten oppakken en je meubilair uit elkaar laten halen. Je hoeft dan op de dag zelf eigenlijk nog weinig te doen. Het mooie is echter dat je de prijs voor je verhuizing min of meer zelf in de hand hebt. Je hoeft niet al die extra diensten af te sluiten en eventueel verhuis je zelf of met een budgetverhuisbedrijf. Als jij van tevoren een budget vaststelt, dan kun jij je verhuizing exact zo plannen dat het hier binnen blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk