Informatie en advies over verhuizen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Verhuizen is iets wat je niet al te vaak hoopt te doen. Het is namelijk een klus waar een hoop energie in gaat zitten. Daarnaast heeft het emotioneel nogal wat invloed. We hebben voor jou wat informatie verzameld die goed van pas komt wanneer je een verhuisbedrijf gaat inschakelen. We vroegen ook prijzen op bij meerdere verhuisbedrijven.

Hoeveel kost een verhuizing bij benadering

We hebben de offertes die we van verhuisbedrijven kregen in onderstaand schema weergegeven.

Wat voor type verhuizing wil je Wat zit er bij de prijs in Hoeveel verhuizers Prijs bij benadering
Een eenvoudige verhuizing waarbij je veel zelf doet Verhuiswagen, geen verhuisservice 1 verhuizer die tevens chauffeur is Tussen 575 en 625 euro
Een efficiënte verhuizing waarbij je de meest noodzakelijke dingen uitbesteedt Verhuiswagen plus assistentie bij inpakken spullen 2 verhuizers waarvan er 1 tevens chauffeur is Tussen 915 en 950 euro
Een verhuizing van/naar een groot huis Verhuiswagen plus assistentie bij inpakken en uitpakken spullen plus klussen in nieuwe huis 4 verhuizers waarvan 1 tevens chauffeur en 1 tevens klussenhulp Tussen 1350 en 1650 euro

Weten wat voor verhuizing je wil hebben

Voordat je een verhuisbedrijf gaat inschakelen moet je eerst voor jezelf op een rij hebben wat voor een verhuizing je wil. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen drie soorten verhuizingen. Je hebt de verhuizing waarbij je alleen de hulp van een verhuizer/chauffeur nodig hebt om de spullen op de juiste plek te krijgen. In dat geval kan je volstaan met de eerste categorie. Er hoort hulp voor een halve dag bij plus een verhuiswagen die je een halve dag tot je beschikking hebt. Je zal dus zelf moeten mee sjouwen en nog extra mankrach op de dag zelf moeten regelen. Deze verhuizing is naar verhouding het goedkoopste en geschikt voor een klein huis/huishouden.

Assistentie bij het in- en uitpakken

bij een verhuizing heb je hulp nodig bij het in- en uitpakken wanneer het gaat om een grote hoeveelheid inboedel die er mee moet. Het is dan ook altijd goed om te kiezen voor de optie waarbij je zelf minder sjouw- en inpakwerk hoeft te doen. Je kiest in dat geval voor de efficiënte verhuizing. Zo ben je sneller klaar met het werk. De verhuishulp zal tevens een deel van het inpakwerk doen en daarbij rekening houden met kostbare breekbare materialen.

Verhuizen van of naar een groot huis

Wanneer het gaat om een grote verhuizing zal je de verhuizing ook groter moeten aanpakken. Je maakt in dat geval doorgaans gebruik van een team van 4 verhuizers. Van dat team is er 1 de chauffeur die meewerkt en één de klussenhulp die ook meewerkt. Deze verhuizers zorgen ervoor dat jouw apparatuur in het oude huis wordt afgekoppeld en in het nieuwe huis weer wordt aangesloten. Ook zaken zoals het monteren van meubelen worden door de verhuizers uitgevoerd wanneer jij ze daarvoor inhuurt. Op die manier ben je in een paar dagen klaar met je verhuizing en kan je sneller weer verder.

De afmeting van de verhuiswagen

Bij een verhuizing wordt vooraf altijd gekeken naar de afmeting van de inboedel. Heb je een kleine tot matig grote inboedel dan wordt er gekozen voor een verhuiswagen met een inhoud van 20 kubieke meter. Deze verhuiswagen kan doorgaans in één a twee keer rijden al jouw spullen naar het nieuwe huis krijgen. Dit gaat met een woning tot 2 a 3 kamers. Gaat het om een grotere woning dan is er doorgaans een grotere verhuiswagen nodig. Die zijn er tot 50 kubieke meter. Alles wat boven de grens van 4 kamers zit wordt doorgaans met een grote verhuiswagen geregeld.

Voorrijkosten en kilometerkosten

Ga je een verhuisbedrijf inschakelen dan wordt er altijd een grote post op de offerte vermeld. Het gaat dan om de posten voorrijkosten en kilometerkosten. De voorrijkosten zijn de kosten die de verhuizer maakt om bij jouw adres te komen met al het materieel. Het gaat om het aanvoeren van verhuisdozen, verhuismaterieel en het personeel. Daarnaast zijn er de kilometerkosten. Dit zijn de kosten die gemaakt worden om de verhuizing uit te voeren. Daarbij heb je een onderscheid in diverse verhuisbedrijven.

  • Lokaal verhuizen. Dit zijn de verhuisbedrijven die binnen de grenzen van jouw woonplaats blijven. Ze zijn naar verhouding het goedkoopste maar je hebt er ook de minste vrije kilometers bij. Een dergelijk bedrijf houdt doorgaans een aantal vrije kilometers aan van 20. Daar boven moet je extra gaan betalen waarbij je mag rekenen op 1 tot 1,50 euro per kilometer.
  • Regionaal verhuizen. Dit zijn verhuisbedrijven die binnen een straal van ongeveer 30 kilometer van jouw woonplaats blijven. Het zijn verhuisbedrijven met een gemiddelde prijs en je hebt tot ongeveer 50 vrije kilometers. Ook in dat geval geldt dat je meer betaalt per extra kilometer. Dit bedrag ligt eveneens rond de 1 a 1,50 euro per kilometer.
  • Landelijk verhuizen. Deze verhuisbedrijven werken binnen de grenzen van Nederland. Ze zijn wat duurder doordat er een grotere afstand wordt gereden. Men heeft een aantal vrije kilometers wat tussen 100 en 150 ligt. Je betaalt eveneens meer per extra kilometer die men aflegt. Dit tarief ligt tussen 0,90 en 1,25 euro per kilometer.
  • Internationaal. Verhuisbedrijven die je naar het buitenland toe verhuizen. De tarieven hiervoor verschillen heel sterk. Tevens wordt er voor verhuizingen naar een land overzee vaak gebruik gemaakt van zeecontainers en vliegtuigvervoer.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Wil jij een verhuisbedrijf inschakelen, vraag dan eerst offertes op. Dat doe je aan de hand van de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere vrijblijvende offertes om te vergelijken. Jouw voordeel kan daardoor oplopen tot wel 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk