Informatie en advies over verhuizen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

verhuisbedrijf kostenVerhuizen is een kostbare aangelegenheid, daar is iedereen het over eens. Wanneer je gaat verhuizen is het dan ook goed om te weten wat de kosten zijn van een verhuizing. We keken voor je naar de kosten van drie soorten verhuizingen. Verder namen we een aantal bijkomende kosten onder de loep.

Prijsopbouw van een verhuisbedrijf

Wat is de prijsopbouw van een verhuisbedrijf? Ontdek in het grafiek hieronder.

 

 

De kosten van een verhuizing

We vroegen bij meerdere verhuisbedrijven offertes op. We ontvingen de volgende bedragen als prijsvoorbeeld.

Keuze

Aantal verhuizers

Verhuisservice

Kosten

Goedkoop

1 verhuizer

 • n.v.t.

€400 – €600

Efficiënt

2 verhuizers

 • Inpakservice

€800 – €1.000

Grote woning

4 verhuizers

 • Inpakservice
 • Klussen na verhuizing

€1.300 – €1.600

Hieronder staan een aantal extra opties die je kunt gebruiken bij een verhuizing.

Extra optie

Aantal

Kosten

Verhuisdozen

tot 100 stuks

Vanaf €1,25 per stuk

Verhuisdozen

vanaf 100 stuks

Vanaf €0,85 per stuk

Verhuisdekens

per stuk

Vanaf €0,80 

Verhuishondje (voor zware objecten)

per stuk

Vanaf €2,00 

Voor- en nadelen erkend verhuisbedrijf

Er zijn veel voordelen aan het inschakelen van een erkend verhuisbedrijf, toch zijn er ook een aantal nadelen. Beide gevallen staan in de onderstaande tabel opgesomd.

Voordelen

Nadelen

Je hoeft zelf weinig tot niets te doen en hebt tijd voor andere zaken

Je geeft de touwtjes uit handen (dit kan soms lastig zijn voor iemand die liever alles zelf doet)

Een verhuisbedrijf beschikt over elk nodige vervoer voor de verhuizing

Een verhuisbedrijf kost geld

Inboedel wordt gedekt tot €100.000

Een verhuizing komt vaak duurder uit dan gepland (Zorg dat er van te voren een goede offerte wordt opgesteld)

Aanbetaling wordt gegarandeerd door de organisatie Erkende Verhuizers, e r zal altijd een bedrijf langskomen (zelfs als deze failliet is)

Sommige verhuisbedrijven kunnen lomp omgaan met jouw spullen (kies een bedrijf met goede keurmerken)

Een erkend verhuisbedrijf werkt met personeel dat goed is opgeleid

 

Verhuistips

Gebruik deze handige tips als je gaat verhuizen.

 • Begin op tijd. Op tijd beginnen is essentieel voor een zorgeloze verhuizing. Ben je in bezit van de verhuisdozen dan kun je alvast beginnen met het inpakken van spullen die je niet meer nodig hebt. 
 • Organiseer de inboedel. Als je eenmaal aankomt in jouw nieuwe woning dan wil je niet dat elke doos verdeeld moet worden over allerlei kamers. Pak daarom elke kamer afzonderlijk in. Hierdoor kun je bij aankomst in de nieuwe woning gelijk alles in de juiste kamer zetten.
 • Begin alvast met meten. Zorg niet dat je voor verrassingen komt te staan. Meet van te voren alle grote objecten op zodat je precies weet wat wel en niet door de deur past. Hierdoor kom je niet voor onnodige tegenvallers te staan.
 • Vergelijk offertes van verhuisbedrijven. Via onze offerteservice kan je gratis én vrijblijvend meerdere erkende lokale verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Zo kun je ook nog wel eens tot 30% besparen!

Zaken die de prijs bepalen

De kosten van een verhuizing zijn heel lastig in een tabel samen te vatten. Dat komt doordat ze heel divers zijn en afhankelijk van een hoop factoren. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

 • De bestemming van je verhuizing. Ga je verhuizen dan wordt er altijd in eerste instantie gekeken naar de bestemming van je verhuizing om tot een goede prijs te komen. Verhuis je naar een andere kant van het land dan moet je een landelijk verhuisbedrijf inschakelen. Dit soort bedrijven is een stuk kostbaarder dan een bedrijf wat binnen je eigen woonplaats of regio werkt. Men moet meer kilometers maken en daar betaal jij uiteraard voor. Gaat het om een verhuizing binnen je eigen stad of naar één stad of dorp verderop dan kom je bij een regionaal opererend verhuisbedrijf terecht. Dit soort bedrijven is net wat goedkoper dan een landelijk bedrijf.
 • Een buitenlandse verhuizing. Bij een internationale verhuizing spreek je over zaken die zich ook lastig in een schema laten vastleggen. Er wordt in dat geval gebruik gemaakt van vervoer met een container of luchtvracht. Dit soort verhuizingen kunnen behoorlijk in de papieren lopen. De prijs wordt in dat geval bepaald door het land waar je naartoe verhuist.
 • Kostbaarheden. Heb je een hoop kostbaarheden in huis dan moet je een verhuisbedrijf de inschakelen wat het juiste personeel heeft voor deze klus. Daarnaast moet je kijken naar het volgende punt in deze lijst.
 • Een verhuisbedrijf met een keurmerk. Een verhuisbedrijf met het keurmerk Erkende Verhuizer zal altijd net wat duurder zijn dan een verhuisbedrijf wat zonder dit keurmerk werkt. Toch is het niet goed om uit besparing voor een niet erkende verhuizer te kiezen. De reden is dat je behoorlijk wat risico loopt. Zo zijn kostbaarheden dan doorgaans niet verzekerd of je hebt per schadegeval een zeer hoog eigen risico.
 • Een verhuizing van of naar een etage. Ga je verhuizen van of naar een etage dan komen er nog meer kosten bij kijken. Denk in dat geval aan een verhuislift die gehuurd moet worden om jouw inboedel veilig en snel naar de juiste etage te krijgen. Een verhuislift kost ongeveer 200 euro per dagdeel. Het zorgt ervoor dat jouw inboedel veilig en snel op de juiste etage komt zonder dat de spullen door een trappenhuis hoeven te worden getild.

Het belang van een goede offerte

Bij het inhuren van een verhuisbedrijf is het zaak dat er vooraf een goede offerte wordt opgemaakt. Daarbij wordt er gelet op een aantal punten:

 • De grootte van je inboedel. Er wordt langs alle kamers in je oude huis gegaan en daarbij wordt er een inschatting gemaakt van de grootte van je inboedel. Die afmeting is nodig om te bepalen wat voor verhuiswagen er nodig is, en hoeveel verhuizers er nodig zijn om jouw inboedel snel te kunnen vervoeren naar het nieuwe adres.
 • De afstand naar je nieuwe huis. Dit is uiteraard van belang om de tijdsduur van de verhuizing te kunnen inschatten. Een groot deel van de kilometerprijs hangt hier ook van af.
 • De ligging van je oude en je nieuwe huis. Er wordt gekeken naar de noodzaak van zaken als een verhuislift om op de juiste etage te komen. Verder wordt er gekeken naar de doorgangen in een huis zodat er een inschatting van de hoeveelheid werk kan worden gemaakt.
 • De kostbaarheden in je huis. Dit is van groot belang bij het inpakken en vervoeren van je inboedel. Voor zaken als kunst en bijvoorbeeld een dure vleugelpiano moet een aparte verhuiswagen worden geregeld.

Offertes opvragen

Wil jij bij een verhuizing niet teveel betalen dan is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dit kan je een voordeel oplopend tot 30 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk