Verhuisbedrijf kosten

Verhuizen is een kostbare aangelegenheid, daar is iedereen het over eens. Wanneer je gaat verhuizen is het dan ook goed om te weten wat de kosten zijn van een verhuizing. We keken voor je naar de kosten van drie soorten verhuizingen. Verder namen we een aantal bijkomende kosten onder de loep.

De kosten van een verhuizing

We vroegen bij meerdere verhuisbedrijven offertes op. We ontvingen de volgende bedragen als prijsvoorbeeld.

Wat voor product of dienst neem je af Waar betaal je voor Hoeveel verhuizers heb je Wat is de prijs bij benadering
Een standaard goedkope verhuizing Verhuiswagen met chauffeur 1 verhuizer die tevens de chauffeur is Tussen 515 en 650 euro
Een verhuizing met extra hulp Verhuiswagen en hulp bij het inpakken 2 verhuizers waarvan er 1 tevens chauffeur is Tussen 900 en 1050 euro
Een verhuizing van en naar een groot huis Verhuiswagen, hulp bij het inpakken, klushulp ter plekke 4 verhuizers waarvan er 1 chauffeur en 1 klussenhulp is Tussen 1350 en 1850 euro
Extra gebruik van verhuisdekens Verhuisdeken, per stuk Nvt Vanaf 0,80 euro
Verhuisdozen Verhuisdozen, prijs per stuk tot 100 dozen Nvt Vanaf 1,25 euro
Verhuisdozen Verhuisdozen, prijs per stuk vanaf 101 dozen Nvt Vanaf 0,85 euro
Verhuishondje Gebruik van verhuishondje voor zware objecten Nvt Vanaf 2,00 euro

Zaken die de prijs bepalen

De kosten van een verhuizing zijn heel lastig in een tabel samen te vatten. Dat komt doordat ze heel divers zijn en afhankelijk van een hoop factoren. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

  • De bestemming van je verhuizing. Ga je verhuizen dan wordt er altijd in eerste instantie gekeken naar de bestemming van je verhuizing om tot een goede prijs te komen. Verhuis je naar een andere kant van het land dan moet je een landelijk verhuisbedrijf inschakelen. Dit soort bedrijven is een stuk kostbaarder dan een bedrijf wat binnen je eigen woonplaats of regio werkt. Men moet meer kilometers maken en daar betaal jij uiteraard voor. Gaat het om een verhuizing binnen je eigen stad of naar één stad of dorp verderop dan kom je bij een regionaal opererend verhuisbedrijf terecht. Dit soort bedrijven is net wat goedkoper dan een landelijk bedrijf.
  • Een buitenlandse verhuizing. Bij een internationale verhuizing spreek je over zaken die zich ook lastig in een schema laten vastleggen. Er wordt in dat geval gebruik gemaakt van vervoer met een container of luchtvracht. Dit soort verhuizingen kunnen behoorlijk in de papieren lopen. De prijs wordt in dat geval bepaald door het land waar je naartoe verhuist.
  • Kostbaarheden. Heb je een hoop kostbaarheden in huis dan moet je een verhuisbedrijf de inschakelen wat het juiste personeel heeft voor deze klus. Daarnaast moet je kijken naar het volgende punt in deze lijst.
  • Een verhuisbedrijf met een keurmerk. Een verhuisbedrijf met het keurmerk Erkende Verhuizer zal altijd net wat duurder zijn dan een verhuisbedrijf wat zonder dit keurmerk werkt. Toch is het niet goed om uit besparing voor een niet erkende verhuizer te kiezen. De reden is dat je behoorlijk wat risico loopt. Zo zijn kostbaarheden dan doorgaans niet verzekerd of je hebt per schadegeval een zeer hoog eigen risico.
  • Een verhuizing van of naar een etage. Ga je verhuizen van of naar een etage dan komen er nog meer kosten bij kijken. Denk in dat geval aan een verhuislift die gehuurd moet worden om jouw inboedel veilig en snel naar de juiste etage te krijgen. Een verhuislift kost ongeveer 200 euro per dagdeel. Het zorgt ervoor dat jouw inboedel veilig en snel op de juiste etage komt zonder dat de spullen door een trappenhuis hoeven te worden getild.

Het belang van een goede offerte

Bij het inhuren van een verhuisbedrijf is het zaak dat er vooraf een goede offerte wordt opgemaakt. Daarbij wordt er gelet op een aantal punten:

  • De grootte van je inboedel. Er wordt langs alle kamers in je oude huis gegaan en daarbij wordt er een inschatting gemaakt van de grootte van je inboedel. Die afmeting is nodig om te bepalen wat voor verhuiswagen er nodig is, en hoeveel verhuizers er nodig zijn om jouw inboedel snel te kunnen vervoeren naar het nieuwe adres.
  • De afstand naar je nieuwe huis. Dit is uiteraard van belang om de tijdsduur van de verhuizing te kunnen inschatten. Een groot deel van de kilometerprijs hangt hier ook van af.
  • De ligging van je oude en je nieuwe huis. Er wordt gekeken naar de noodzaak van zaken als een verhuislift om op de juiste etage te komen. Verder wordt er gekeken naar de doorgangen in een huis zodat er een inschatting van de hoeveelheid werk kan worden gemaakt.
  • De kostbaarheden in je huis. Dit is van groot belang bij het inpakken en vervoeren van je inboedel. Voor zaken als kunst en bijvoorbeeld een dure vleugelpiano moet een aparte verhuiswagen worden geregeld.

Offertes opvragen

Wil jij bij een verhuizing niet teveel betalen dan is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Dit kan je een voordeel oplopend tot 20 procent opleveren.

Vergelijk verhuizers

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak …

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat …

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet …