Informatie en advies over verhuizen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Verhuizen is iets waar iedereen een soort haat liefdeverhouding mee heeft. Wanneer je gaat verhuizen is daar altijd de mogelijkheid om een verhuisbedrijf in te huren. Dat heeft voor jou heel veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. We hebben een aantal van die nadelen op een rij gezet voor je. We vroegen ook een aantal prijzen op van verhuisbedrijven.

Offertes van verhuisbedrijven

We vroegen bij meerdere verhuisbedrijven de prijzen op. Men stuurde ons de volgende informatie toe.

Wat voor product of dienst van het verhuisbedrijf wil je Wat krijg je voor je geld Wat is de prijs
Een verhuizing budget Een verhuiswagen met een verhuizer/chauffeur Tussen 540 en 680 euro
Een verhuizing essentials Een verhuiswagen met een verhuizer/chauffeur en een inpakhulp Tussen 880 en 960 euro
Een verhuizing groot huis Een verhuiswagen met een verhuizer/chauffeur, een klussenhulp en twee verhuizers Tussen 1350 en 1650 euro
Verhuisdozen huren Verhuisdozen tot 100 exemplaren Tussen 1 en 1,25 euro per stuk
Verhuisdozen huren Verhuisdozen vanaf 101 exemplaren Tussen 0,85 en 0,95 euro per stuk

Nadeel 1: zaken uit handen moeten geven. Wanneer jij altijd gewend bent dat je jouw eigen boontjes dopt op alle gebieden is het even wennen dat je met een verhuizing het roer uit handen geeft. De verleiding zal groot zijn om alle touwtjes alsnog zelf in handen te houden tijdens de klus. Als je echt een control freak bent zie je waarschijnlijk overal zaken die beter en anders kunnen. Feit is dat je niet de hele verhuizing overziet zoals de verhuizers dat wel doen. Jij hebt veel minder ervaring met een verhuizing waardoor je gegarandeerd zaken over het hoofd ziet. Wees er dus op voorbereid als je een verhuisbedrijf inhuurt dat je voor een groot deel moet toezien terwijl de verhuisploeg het werk doet. Trek je het niet om de verhuizing uit handen te geven dan kies je voor de eerste methode met het lage budget. Je krijgt een verhuizer met een verhuiswagen tot je beschikking. Die zal ervoor zorgen dat jouw spullen op je nieuwe adres aankomen terwijl je zelf alsnog mee kan helpen met sjouwen. Op die manier bespaar je een deel geld en houd je toch zelf in zekere mate de regie.

Nadeel 2: een verhuisbedrijf kost geld. De tarieven die we doorkregen zijn inderdaad niet mals. Je betaalt een aardig bedrag voor de dienstverlening van een verhuisbedrijf. Het is wel goed om je te realiseren wat je allemaal voor dat geld terug krijgt. Je krijgt de beschikking over een grote verhuiswagen en één of meer gediplomeerde goed opgeleide verhuizers. Dat heeft als groot voordeel dat je niet zelf hoeft te gaan sjouwen; je komt zonder rugklachten door je verhuizing heen. Daarnaast krijg je voor het geld wat je uitgeeft een verhuisbedrijf wat als het goed is een verzekering voor het personeel heeft afgesloten. Dat wil zeggen; wanneer je kiest voor een erkende verhuizer. Een verhuisbedrijf wat een verzekering heeft afgesloten zal jou de schade vergoeden wanneer er schade ontstaat tijdens de verhuizing aan jouw huis of jouw spullen.

Nadeel 3: een verhuisbedrijf kost altijd meer dan je vooraf had ingeschat. Dit is inderdaad een veel gehoord nadeel. Verhuizingen pakken vaak veel duurder uit dan je vooraf had ingeschat. Dit kan je voorkomen door vooraf goede offertes op te stellen. Je laat een offerte doorgaans ter plekke in je oude of nieuwe huis opstellen. Daarbij kijkt de verhuizer naar de volgende zaken:

  • De grootte van jouw inboedel. Het gaat dan om jouw losse spullen maar ook om de meubels wanneer ze gedemonteerd kunnen worden. De verhuizer gaat met jouw samen je inboedel door en komt tot een aantal vierkante meters inboedel. Laat je niet verleiden tot een snelle berekening aan de hand van het aantal kamers. Dit soort berekeningen loopt er vaak op uit dat er te weinig inboedel wordt in gecalculeerd. Een goede inschatting maakt dus het verschil.
  • Een schouw ter plekke. Daarbij wordt er gekeken naar de situatie van je oude en je nieuwe woning. Er wordt gekeken of je van of naar een etage woning toe verhuist. Daarnaast wordt er gekeken naar de doorgangmogelijkheden in je woning. Aan de hand daarvan bepaalt het verhuisbedrijf of er een verhuislift nodig is om jouw spullen in je nieuwe huis te krijgen. Daarnaast wordt er gekeken of er verhuishondjes en steekwagens moeten worden meegenomen voor de verhuizing.
  • Kostbaarheden. Heb je veel kostbaarheden dan is het niet verstandig om zelf een verhuizing uit te gaan voeren. De kans is heel groot dat je zaken beschadigt tijdens het vervoer. Het is dan ook in geval van kostbaarheden, antiek en kunst altijd aan te raden om gebruik te maken van gespecialiseerd vervoer.

Nadeel 4: verhuizers gaan lomp met je spullen om. Wie soms naar verhuisbedrijven kijkt slaat de schrik om het hart. De verhuizers gaan enorm lomp om met de spullen van de eigenaar. Het is dan ook zaak dat je een verhuisbedrijf zorgvuldig selecteert. Let erop dat je met een erkende verhuizer te maken heeft. Deze heeft geschoold personeel en daarnaast is er voor eventuele ongelukken een verzekering afgesloten. We zullen niet zeggen dat men bij een erkend verhuisbedrijf nooit een ongeluk heeft met jouw spullen maar het probleem wordt altijd naar tevredenheid opgelost.

Kiezen voor een verhuisbedrijf

Kies je voor een erkend verhuisbedrijf, dan is het goed om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je krijgt vervolgens meerdere offertes om te vergelijken. Goed vergelijken en de kwaliteit niet uit het oog verliezen kan je een voordeel oplopend tot 20 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk