Verhuisbedrijf keurmerken

Verhuizen is een klus die je wel aan een willekeurig persoon kan overlaten. Althans, dat denk je al snel. Feit is dat niet iedereen zomaar een verhuizing goed kan en zal uitvoeren. Het is dan ook belangrijk dat je een verhuizer kiest met een keurmerk. We keken voor je naar een aantal keurmerken die er zijn in de verhuisbranche. We keken ook naar wat je ongeveer betaalt voor een verhuizing.

De kosten van een verhuizing

We vroegen bij meerdere verhuizers prijzen op. We ontvingen de volgende offertes.

Wat voor verhuizing kies je Prijs is inclusief Aantal verhuizers Prijs ongeveer
Een eenvoudige verhuisklus. Je doet veel zelf. Verhuiswagen zonder gebruik van verhuisservice 1 verhuizer die tegelijk ook chauffeur is Tussen 570 en 620 euro
Een efficiënte verhuizing . Alleen de meest noodzakelijke zaken besteed je uit Verhuiswagen plus assistentie bij het inpakken van jouw inboedel 2 verhuizers waarvan er 1 tegelijk de chauffeur is Tussen 920 en 955 euro
Een grote verhuizing Verhuiswagen en daarbij hulp bij het in- en uitpakken en het installeren van meubels en apparatuur in het nieuwe huis. 4 verhuizers inclusief 1 chauffeur en 1 klus hulp Tussen 1355 en 1655 euro

Een verhuizer voor de zakelijke branche

Ga je zakelijk verhuizen dan maak je doorgaans gebruik van een zogeheten project verhuizer. Deze heeft zijn eigen keurmerk. We hebben het over de erkende project verhuizer. Deze verhuisbedrijven voldoen aan de eisen die zijn gesteld aan een erkende verhuizer maar ze moeten aan meer eisen voldoen aangezien er met vertrouwelijke informatie wordt gewerkt tijdens een verhuizing. Er worden onder andere eisen gesteld aan de volgende eigenschappen van de verhuizers:

  • Veiligheid. Hier heb je immers te maken met elektrische apparatuur en machines. De veiligheid is belangrijk bij een particuliere verhuizing maar nog meer bij een project verhuizing.
  • De integriteit. Er wordt verhuisd met dozen met persoonlijke gegevens van personeel en klanten. Er worden dan ook hogere eisen gesteld aan de integriteit van de medewerkers van het verhuisbedrijf.
  • Het vakmanschap en de bijscholing, Bij het bedrijfsleven verandert er veel. De verhuizers van een bedrijf wat dit certificaat heeft moeten dan ook goed zijn bijgeschoold om met de nieuwste technieken te kunnen werken.
  • Het milieu en de duurzaamheid. Dit zijn eisen die in steeds hogere mate aan het bedrijfsleven worden gesteld. Ze worden dus ook gesteld aan verhuisbedrijven die in de zakelijke branche werken. Een voorbeeld is de brandstof waar de verhuiswagens mee rijden en de uitstoot in de grote stad.
  • De gezondheid. Bij een bedrijf wordt regelmatig gewerkt met stoffen die slecht zijn voor de volksgezondheid. Bij een projectverhuizer zijn de medewerkers geschoold in het veilig werken met deze stoffen.

De verhuisbedrijven die dit keurmerk voeren worden regelmatig gecontroleerd of men het werk wel naar behoren uitvoert. Het is dus geen keurmerk wat gemakkelijk en snel verdiend is.

Erkende verhuizers voor de particuliere markt

Ook op de particuliere markt onderscheidt men het keurmerk van erkende verhuizers. De verhuisbedrijven die dit keurmerk in de particuliere branche mogen voeren voldoen aan de volgende eisen:

  • Niet alleen de standaard verhuizingen uitvoeren. Er wordt een groot beroep gedaan op de bereidheid van de verhuizer om een stapje extra te doen. Het gaat dan om extra hulp bij bepaalde handelingen of verhuizen naar plekken die niet zo logisch zijn. Denk aan verhuizingen naar hogere flats zonder lift.
  • Een garantie en een verzekering tijdens de verhuizing. De verhuizer van een erkend bedrijf heeft een goede verzekering. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar de schade die ontstaat tijdens een verhuizing. Je hoopt altijd dat jouw kostbare inboedel goed overkomt maar je staat versteld van wat er allemaal mis kan gaan.
  • Dienstverlening volgens de regels. Je krijgt niet te maken met stress door een verhuisteam wat te laat of niet komt opdagen. De regels worden streng gehanteerd waardoor jij weet waar je aan toe bent. Ook dit wordt naderhand gecontroleerd door een toetsingscommissie.
  • Goede zorg voor kostbaarheden. Het vervoer van dure muziekinstrumenten of antiek wordt extra zorgvuldig aangepakt. Doordat er van de juiste transportmiddelen en inpakmateriaal gebruik wordt gemaakt komen jouw kostbaarheden goed aan in je nieuwe huis.
  • Service die verder gaat dan de voordeur. Jouw inboedel wordt veilig overgebracht en direct in je huis weer uitgepakt. Met een erkende verhuizer heb je minder stress.

Trap niet in low budget

Een verhuizer met een keurmerk is altijd net wat duurder dan een low budget verhuizer. Toch is het niet verstandig om uit kostenoverweging een verhuizer zonder keurmerk in te schakelen. Je loopt namelijk nogal wat risico op schade die niet wordt vergoed, en daarnaast kunnen door een slechte planning essentiële zaken rondom jouw verhuizing zomaar mislopen.

Eerst offertes opvragen

Voordat je een verhuisbedrijf inschakelt vraag je eerst offertes op. Dat doe je met de onderstaande button. Op die manier vergelijk je prijzen voor je een bedrijf inhuurt. Door de prijzen vooraf te vergelijken kom je tot de beste keuze en verhuis je zonder risico en zonder stress.

Vergelijk verhuizers

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak …

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat …

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet …