Informatie en advies over verhuizen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Verhuizen is een klus die altijd mensenwerk betreft. Wanneer er bij een verhuizing zaken mis gaan is dit dan ook een kostbare aangelegenheid. We keken voor je naar de verzekering die een verhuisbedrijf jou biedt. We keken naar het type verzekering en daarnaast keken we ook naar de opties die daarbij geboden worden.

Wat zijn de kosten van een verhuizing

Voor een verhuizing schakel je het beste een erkende verhuizer in. We kregen van een aantal erkende verhuizers de volgende offertes door:

Wat voor soort verhuizing laat je uitvoeren Wat zit er bij inbegrepen Hoeveel verhuizers heb je Wat is de prijs
Een verhuizing met een laag budget De huur van een verhuiswagen Een chauffeur die tevens verhuizer is 1 Tussen 595 en 690 euro
Een verhuizing met de essentiële zaken De huur van een verhuiswagen Een chauffeur die tevens verhuizer is Een inpakhulp die tevens verhuizer is 2 Tussen 815 en 960 euro
Een verhuizing waarbij je weinig zelf doet De huur van een verhuiswagen Een chauffeur die tevens verhuizer is Een inpakhulp die tevens verhuizer is Een klussenhulp Een extra verhuizer 4 Tussen 1390 en 1620 euro

Wanneer je zelf je verhuizing uitvoert

Besluit je om zelf je verhuizing uit te voeren en geen gebruik te maken van de diensten van een verhuisbedrijf, dan ben je op het gebied van een verzekering loslopend wild. De kosten zullen voor jouw eigen rekening komen wanneer je schade aan je meubilair oploopt. Daarnaast zal het ook nog eens zo zijn dat je waarschijnlijk deze schade niet vergoed krijgt. Een inboedel is namelijk niet in alle gevallen verzekerd wanneer je ermee buiten komt. Zorg er in elk geval voor dat je de inboedelverzekering op het juiste moment overschrijft naar je nieuwe huis. Zo weet je zeker dat jouw inboedel in het nieuwe huis en het oude huis verzekerd is. Je zal bij schade in die gevallen binnenshuis een gedeelte terug krijgen van het totale bedrag.

Wanneer je naar een niet erkende verhuizer gaat

Ga je naar een niet erkende verhuizer voor jouw verhuizing dan zal het een ietwat ander verhaal worden. De vraag is dan of de verhuizer voor zijn personeel wel een WA verzekering heeft afgesloten. Is dit het geval, dan wordt je schade wel vergoed maar er zal altijd een behoorlijk hoog eigen risico aan zitten. Denk in dat geval gerust aan een eigen risico tot 250 euro per incident. Dat houdt in dat je bij schade aan je kostbare meubels en inboedel wel naar je geld kan fluiten wanneer er een ongeluk mee gebeurt. Het is dus beter om de niet erkende verhuizer links te laten liggen en naar een wel erkende verhuizer te gaan.

De erkende verhuizer

Dit is een verhuizer die jou behoorlijk wat garanties biedt als klant. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Een goede verzekering voor het personeel bij een verhuizing
  • Een offerte die bindend is
  • Recht op afhandeling van een klacht door de geschillencommissie.

Bij een erkende verhuizer krijg je vooraf te zien wat voor verzekering er voor het personeel is afgesloten. Vaak is het eigen risico van deze verzekering vooraf nog af te kopen door een bepaald bedrag extra te betalen voor de verhuizing. In dit geval wordt er schade ontstaan aan jouw meubilair, kostbaarheden, of je huis uitgekeerd. Het is in dat geval wel noodzakelijk dat je voor de verhuizing aanvangt foto’s maakt van al je spullen en van je huis. Het moet immers aan te tonen zijn dat bijvoorbeeld een kras in een dure antieke kast er nog niet zat voor de verhuizing.

Hoe een afhandeling van schade bij een erkende verhuizer in zijn werk gaat

Heb je bij een erkende verhuizer een geval van schade te melden, dan wordt dit op de volgende manier afgehandeld:

  • Je garantiebewijs erkende verhuizer tonen. Dit is een bewijs wat je krijgt wanneer je een erkende verhuizer inschakelt. Het is voor de verzekering jouw verzekeringsbewijs.
  • Meld de schade schriftelijk. Daarbij kan je gebruik maken van foto’s die je bijvoorbeeld nam tijdens een ongeval met jouw inboedel.
  • Er wordt een keuze gemaakt tussen een expert of een directe afhandeling. Dit wordt gedaan door de schadecommissie zelf.
  • De schade expert rapporteert aan de verzekeraar. De verzekeraar neemt vervolgens een besluit of er schade uitgekeerd gaat worden en hoe hoog het bedrag van de uitkering is.
  • De schade wordt uitgekeerd via de verhuizer. De verhuizer krijgt het bedrag van de schade op zijn rekening gestort en moet dit binnen een korte tijd naar jouw rekening overmaken.
  • De geschillencommissie verhuizen. Op het moment dat de verhuizer de schade niet vergoedt wordt dit voorgelegd bij de geschillencommissie verhuizen. Die zal een objectief besluit in de kwestie nemen.

Een erkende verhuizer inschakelen

Bij een verhuizing is het dus zaak dat je een erkende verhuizer in de arm neemt. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt eerst meerdere vrijblijvende offertes die je vergelijkt. Op die manier kom je tot de keuze voor een voor jou geschikte verhuizer. Jouw voordeel kan daardoor tot wel 20 procent oplopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk