Informatie en advies over verhuizen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Bijzonder vaak wordt er door mensen die gaan verhuizen in de praktijk gewacht tot de verhuisdatum zo goed als aangebroken is. Dat lijkt geen probleem, maar dat is het zeker wel. Een verhuizing is namelijk iets wat niet alleen erg veel stress met zich mee kan brengen, daarnaast is het ook iets dat je echt goed moet plannen wil je niets over het hoofd zien. Omwille van deze reden wordt het sterk aangeraden om ten minste één maand op voorhand te beginnen met het ondernemen van een aantal acties met betrekking tot je aankomende verhuizing. Wat je nu precies 1 maand voor je verhuizing moet doen ontdek je op deze pagina.

Maak een keuze, doe je de verhuizing zelf of niet?

De eerste keuze die moet worden gemaakt is meteen een zeer belangrijke. Ongeveer één maand voor je effectieve verhuisdatum is aangebroken is het van belang om jezelf de vraag te stellen of je de verhuizing zelf gaat uitvoeren of je deze (gedeeltelijk) gaat uitbesteden aan een verhuisbedrijf. Dit is een belangrijke vraag die je moet beantwoorden. Dit niet alleen omdat het de totale kostprijs van je verhuizing gaat beïnvloeden, maar ook omdat je bij het opmaken van je planning rekening zal willen houden met de verhuizing.

1.) Zelf je verhuizing uitvoeren

De eerste optie die je hebt is natuurlijk zelf de volledige verhuizing doen. Dit is vooral vanuit financieel oogpunt een interessante optie. Door zelf de verhuizing uit te voeren kan je namelijk een mooi geldbedrag besparen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat je voldoende tijd zal moeten voorzien in je planning voor de komende periode. Onderschat bovendien ook niet hoe fysiek zwaar een verhuizing in de praktijk kan zijn. Bovendien zal je bij zelf verhuizen ook rekening willen houden met het huren van een verhuiswagen. Er zijn speciale verhuiswagens op de markt welke heel wat verhuismaterialen bevatten. Het gaat hierbij dan onder meer om:

Verhuisdekens;

Steekwagentjes;

Allerhande gereedschap;

Spanbandjes;

Heb je zelf geen goede auto beschikbaar voor het uitvoeren van je verhuizing en ben je van plan om een verhuisauto zoals hierboven omschreven te huren? In dat geval kan je rekening houden met een gemiddelde kostprijs van ongeveer 100 euro per dag.

2.) Je verhuizing (gedeeltelijk) uitbesteden

De tweede optie is het al dan niet volledig uitbesteden van je verhuizing aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. In dit geval dien je niets of slechts een beperkt deel van je verhuizing zelf te doen. Het spreekt voor zich dat het al dan niet volledig uitbesteden van je verhuizing steeds gepaard gaat met een bepaalde kostprijs. Wil je dus met andere woorden zo voordelig mogelijk kunnen verhuizen? Dan is dit wellicht niet de beste keuze. Hoeveel je precies zal moeten betalen om je verhuizing uit te besteden is altijd afhankelijk van wat je allemaal gaat uitbesteden. Hierdoor kan de kostprijs voor het uitbesteden van een verhuizing variëren van zo’n 500 tot maar liefst 2000 euro of zelfs nog meer.

Bespreek je verhuizing met je werkgever

Ben je van plan om je verhuizing zelf te doen? In dat geval is het altijd belangrijk om dit even te bespreken met je werkgever. In veel gevallen is het zo dat je werkgever wel bereid zal zijn om je enkele dagen de tijd te geven om je verhuizing te regelen. Dit overigens ook wanneer je er toch voor hebt gekozen om je verhuizing (gedeeltelijk) uit te besteden aan een verhuisbedrijf. In dat geval is verhuizen tijdens de week immers aanzienlijk voordeliger dan wanneer dit in het weekend zou gebeuren. Voor een verhuizing op zaterdag geldt doorgaans een toeslag van 25 procent terwijl een verhuizing op zondag al snel tot wel 75 procent duurder kan uitvallen.

Controleer je abonnementen en vaste diensten

Eveneens bijzonder belangrijk is om goed je abonnementen evenals vaste diensten na te lopen. Heb je alle abonnementen en nutsvoorzieningen op het oude adres opgezegd of verhuisd? En wat met de aansluitingen op het nieuwe adres? Zijn deze allemaal geregeld of niet? Abonnementen en vaste diensten om rekening mee te houden zijn:

Gas en elektriciteit;

Water;

De internetaansluiting;

Een eventuele telefoonverbinding;

Digitale televisie (indien je dat wenst);

Heb je er eerder voor gekozen om een abonnement te nemen op bijvoorbeeld een magazine? Wil je deze ook graag blijven ontvangen eenmaal je bent verhuisd? In dat geval spreekt het voor zich dat je een adreswijziging zal willen doorvoeren. Alleen op deze manier voorkom je immers dat je magazine of krant naar een ander adres zal worden verstuurd.

Begin met het inpakken van je inboedel

Het gebeurt in de praktijk ongelofelijk vaak dat mensen wachten tot op het laatste moment om te beginnen met het inpakken van hun inboedel. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar de kans dat dan alles zorgeloos verloopt is wel erg klein. Wil je zonder stress kunnen verhuizen en wil je er bovendien ook zeker van kunnen zijn dat je inboedel tijdens de verhuizing geen schade oploopt? In dat geval is het sterk aan te raden om 1 maand voor de daadwerkelijke verhuizing reeds te beginnen met inpakken. Op deze manier heb je ook ruim voldoende tijd om speciale labels te maken om op de verhuisdozen te plaatsen. Zo weet je precies welke verhuisdoos voor welke kamer in de nieuwe woonst is bestemd. Het mag dan ook duidelijk zijn, stel beginnen met het inpakken van je inboedel niet te lang uit en voorkom op die manier heel wat teleurstellingen en frustraties!

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven

Geef je er de voorkeur aan om je verhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf? In dat geval zal je altijd rekening moeten houden met een bepaalde kostprijs. Het is echter op verschillende manieren mogelijk om deze kostprijs te drukken. De meest interessante optie is door het vergelijken van offertes van verschillende verhuisbedrijven. Het opvragen van deze verschillende offertes en ze ten opzichte van elkaar vergelijken kan je in de praktijk met een beetje geluk een besparing opleveren tot wel 30 procent op de standaard kostprijs. Hierdoor wordt het uitbesteden van je verhuizing natuurlijk heel wat goedkoper!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak niet even met vrienden en familie

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat worden we steeds creatiever. Het is

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet zomaar aanpakt. Het is belangrijk