Meubels verhuizen

Tijdens een verhuis spreekt het voor zich dat er verschillende soorten inboedel moeten worden verhuisd. Het gaat hierbij niet alleen om de kleine stukken inboedel die je bijvoorbeeld eenvoudig samen in een verhuisdoos kan stoppen. Wat namelijk ook te denken van de meubels die in je oude woning stonden? Ook voor deze meubels geldt uiteraard dat je ze graag mee zal willen nemen naar de nieuwe woonst. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, ware het niet dat meubels verhuizen uiteraard niet altijd even voor de hand liggend is. Hoe dan ook, wil jij ook graag meer te weten komen over meubels verhuizen? Wacht dan geen moment langer en verdiep je snel even in de informatie zoals aangegeven hier op deze pagina!

Haal grote meubelstukken zoveel mogelijk uit elkaar

De eerste tip die we je kunnen geven voor wat meubels verhuizen betreft heeft natuurlijk te maken met het feit dat je grote(re) meubelstukken bij voorkeur zoveel mogelijk uit elkaar moet halen. Het is echter op dit vlak altijd belangrijk om na te gaan of je nog over de oorspronkelijke handleiding beschikt of niet. Het is namelijk één ding om de meubels uit elkaar te halen, maar je moet ze na afloop natuurlijk wel nog terug in elkaar kunnen zetten. Hou er bovendien ook rekening mee dat niet alle grote meubelstukken zomaar uit elkaar te halen zijn. Onder meer voor massieve meubels geldt bijvoorbeeld dat je genoodzaakt zal zijn om ze in één stuk te verhuizen. Probeer hiervoor zeker je praktische voorzorgen te nemen.

Denk aan het huren van een verhuislift

Bij meubels verhuizen is het in de praktijk altijd interessant om na te denken over het huren van een verhuislift. Veel mensen denken dat een verhuislift huren overbodig is, maar dat is zeker niet correct. Sterker nog, in het merendeel van de gevallen kan een verhuislift je verhuis behoorlijk wat vlotter doen verlopen. Denk dus niet omdat je niet in een appartementencomplex woont dat het niet de moeite waard kan zijn om voor jouw verhuis een verhuislift te voorzien. Wanneer je wel beslist om een verhuislift te huren kan je dan ook in de praktijk rekenen op de voordelen zoals hieronder aangegeven:

  1. Meubels verhuizen kan zeer eenvoudig via de ramen gebeuren;

  2. Je voorkomt mogelijks heel wat schade aan je meubelstukken;

  3. De meubels hoeven niet meer door de deur- en trapopening te passen;

  4. Je verhuis kan mogelijks behoorlijk wat sneller verlopen;

Wil jij dus met andere woorden ook dat jouw meubels verhuizen op de meest efficiënte wijze kan verlopen? Zou je bovendien ook graag je verhuis fysiek wat minder zwaar willen maken? In al deze verschillende gevallen is je meubels verhuizen met behulp van een verhuislift steeds de interessantste keuze.

Hoeveel bedragen de kosten voor een verhuislift huren?

Je meubels verhuizen met behulp van een verhuislift is dus zeer interessant. Dit gezegd zijnde is het natuurlijk wel zo dat je voor een verhuislift huren rekening dient te houden met extra kosten. De kostprijs die je voor een verhuislift huren moet betalen wordt meteen duidelijk door even de hieronder terug te vinden prijstabel te bekijken.

Type verhuislift

Gemiddelde kostprijs

Standaard verhuislift zonder bediening

Gemiddeld ongeveer 100 euro per dag

Verhuislift met één persoon voor bediening

Gemiddeld ongeveer 60 euro per uur

Verhuislift met twee verhuizers

Gemiddeld ongeveer 100 euro per uur

Wist je dat een verhuislift huren je in de praktijk niet alleen maar geld kost, maar ook geld kan opleveren? Je meubels verhuizen met behulp van een verhuislift zorgt er namelijk voor dat er veel sneller kan worden gewerkt. Hierdoor kan de duurtijd van de verhuis worden ingekort en dat zal je uiteraard terugzien in de uiteindelijke factuur voor je meubel verhuis.

Wat met de verhuis van een piano?

Niet alleen meubelstukken vereisen extra aandacht tijdens de verhuis. Dit geldt ook voor andere grote stukken die je moet verhuizen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een piano. Voor een piano geldt niet alleen dat het een groot en vaak ook massief stuk is, daarnaast spreekt het voor zich dat een piano ook steeds over een niet onaanzienlijk prijskaartje beschikt. Omwille van deze reden kan het in de praktijk het overwegen waard zijn om speciaal piano transport in te schakelen voor het verhuizen van je piano. Dit geldt niet in het minst voor mensen die er voor hebben gekozen om een volwaardige vleugelpiano te kopen.

Een beroep doen op een gespecialiseerde pianoverhuis zorgt er voor dat je kan rekenen op twee concrete voordelen. In eerste instantie is het zo dat de verhuizer wellicht over een speciale expertise beschikt met betrekking tot het verhuizen van piano’s. Dat is echter niet alles. Daarnaast is er doorgaans ook een verzekering voorzien welke mogelijke schade aan de piano tijdens een verhuis indekt. Wil je graag een beroep doen op een piano-expert voor wat jouw verhuis betreft? Hou dan wel rekening met een meerprijs welke gemiddeld tussen de 250 & 300 euro per uur is gelegen.

Hoe besparen op de kosten voor je meubels verhuizen?

Je meubels verhuizen kan in de praktijk gepaard gaan met een behoorlijk stevig prijskaartje. Dit niet in het minst wanneer je heel wat meubels van je oude naar je nieuwe woning wenst mee te verhuizen. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips zou je echter de kostprijs van meubels verhuizen in de praktijk gevoelig kunnen inperken.

  • Probeer je meubels zelf te verhuizen

Heb je zelf bijvoorbeeld een bestelwagen voor handen? Of beschik je mogelijks over een aanhangwagen? In dat geval kan het, het overwegen waard zijn om je meubels zelf te verhuizen. Op deze manier spaar je niet alleen de prijs uit van professionele verhuizers, daarnaast hoeft er ook geen speciaal verhuistransport te worden ingehuurd. Zo sla je op financieel vlak dan ook twee vliegen in één klap.

  • Tracht zoveel mogelijk meubels uit elkaar te halen

Door zoveel mogelijk van je meubels uit elkaar te halen en zo te verhuizen realiseer je menig aantal voordelen. Niet alleen zorg je er op deze manier voor dat je meerdere meubels met één enkel transport kan verhuizen, daarnaast wordt je verhuis ook fysiek een flink stuk lichter gemaakt. Heb je dus met andere woorden menig aantal meubels te verhuizen? Tracht ze dan steeds zoveel mogelijk uit elkaar te halen.

Vergelijk verhuizers

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak …

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat …

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet …