Valkuilen + Veelgemaakte fouten inschakelen verhuisbedrijf

verhuizer kosten

Valkuilen + Veelgemaakte fouten inschakelen verhuisbedrijf

Dat een verhuizing een kostbare en stressvolle aangelegenheid is hoeven we jou niet te vertellen. Er is een aantal fouten wat echter geregeld wordt gemaakt wanneer men een verhuisbedrijf inschakelt. We keken naar deze veel gemaakte fouten en de valkuilen die je tegenkomt in de aanloop naar een verhuizing.

De prijs van een verhuizing

We vroegen bij meerdere verhuisbedrijven offertes op voor hun dienstverlening en zaken die veelvuldig worden gehuurd. We kregen de volgende offertes toegestuurd.

Wat voor product of dienst wordt er afgenomen bij het verhuisbedrijf Wat zit er bij de prijs inbegrepen Hoeveel verhuizers krijg je bij de klus Wat is de prijs
Verhuizing basic Verhuiswagen met chauffeur Chauffeur die tevens verhuizer is Tussen 565 en 785 euro
Verhuizing essentieel Verhuiswagen met chauffeur en inpakhulp Chauffeur en inpakhulp die tevens verhuizer zijn Tussen 950 en 1165 euro
Verhuizing groot Verhuiswagen met chauffeur, inpakhulp en klussenhulp Chauffeur inpakhulp en klussenhulp die tevens verhuizer zijn en 1 extra verhuizer Tussen 1380 en 1680 euro

Geen offerte laten maken

Het lijkt zo gemakkelijk. Je schakelt een verhuisbedrijf in wat aan de telefoon even kort vraagt wat er allemaal verhuisd moet worden. Daarna komt men op de dag van de verhuizing waarbij men concludeert dat jouw inboedel behoorlijk groter is dan verwacht. De werkzaamheden lopen enorm uit en de rekening loopt enorm op. Geen offerte laten maken is wel de grootste fout die je maar kan maken. Je komt naderhand voor een grote strop te staan omdat de verhuizing enorm veel duurder bleek dan je vooraf had gedacht. De strop is voor jou en je verhuizing krijgt een heel vervelende bijsmaak zo.

Een verhuizer zonder keurmerk inhuren

Een verhuizer met een keurmerk is net wat duurder dan een verhuizer die dat keurmerk niet voert. Jij vertrouwt op een mooie glossy website en schakelt het verhuisbedrijf in. Ze hebben geen keurmerk maar het zal wel loslopen denk je. Feit is dat je zomaar van een koude kermis thuis kan komen. Een niet erkende verhuizer is doorgaans niet goed verzekerd, of er wordt een hoog eigen risico per schadegeval gehanteerd. De verhuizing verloopt dus goed wanneer er geen schade ontstaat. Is dat wel het geval dan kan jij naar je geld fluiten. Je inboedel is ernstig beschadigd en je moet alsnog een hoop uit eigen zak gaan bijbetalen.

Een verhuizer via een zoekmachine inhuren

Wanneer je een verhuizer gaat inschakelen is het gemakkelijk om op de zoekmachine van je computer te kijken. Daar vind je meerdere verhuisbedrijven die hun diensten aanbieden. Met grote letters staan ze bovenaan. Dit is een punt waarbij je op moet passen Een verhuisbedrijf moet namelijk in de buurt van jouw adres gevestigd zijn. Veel van de bovenste hits in een zoekmachine zijn verhuisbedrijven die deze plek hebben ingekocht. Ze zullen zelden in jouw omgeving gevestigd zijn. Weet dat je bij een verhuisbedrijf een aantal vrije kilometers hebt, maar dat je voor alle extra kilometers moet gaan bijbetalen. De post van de kilometerkosten kan dan ook behoorlijk gaan oplopen. Wanneer je boven een aantal vrije kilometers komt gaat de teller extra hard oplopen. Je betaalt al snel 1 tot 1,5 euro per verreden kilometer extra. Het is dus beter om een verhuizer uit je eigen regio in te schakelen. Op die manier weet je zeker dat je binnen het aantal vrije kilometers blijft.

Zelf verhuisdozen kopen uit spaarzaamheid

Bij een verhuisbedrijf kan je verhuisdozen huren om te gebruiken tijdens je verhuizing. Er zijn ook adressen waar je zelf verhuisdozen kan kopen. Dit kan prima gaan, tenzij je de verhuisdozen bij een budget winkel koopt. Deze dozen zijn doorgaans van een slechte kwaliteit. Wanneer je ze inpakt en optilt is de kans groot dat de bodem er onderuit slaat waardoor jouw kostbare inboedel op straat ligt. Te laat bedenk je dat je beter van het aanbod van het dozen huren gebruik had kunnen maken. Deze verhuisdozen zijn bestand tegen een hoog gewicht inboedel per doos en daarnaast kunnen ze zelf tegen een stootje. Het is dus een extraatje bovenop de prijs van de verhuizer maar het is dom om erop te besparen.

Je hele inboedel willen meenemen naar het nieuwe huis

Je staat ervan versteld hoeveel spullen je om je heen verzamelt in je leven. Het is dan ook goed om voordat je gaat verhuizen je inboedel goed na te lopen. Daarbij let je op de volgende zaken:

  • Spullen die kapot zijn en die je om die reden niet meer gebruikt. Het mag duidelijk zijn. Deze spullen neem je niet meer mee naar je nieuwe huis. Voer ze af in dozen naar de gemeentewerf.
  • Spullen die nog goed zijn maar die jij niet meer gebruikt. Hebben deze spullen nog een waarde en zin ze verkoopbaar, dan plaats je ze op een verkoopsite, op die manier verdien je er nog wat geld aan wat je kan gebruiken voor nieuwe spullen met de verhuizing.
  • Spullen die nog goed zijn maar die niet verkoopbaar zijn. Deze spullen plaats je op een weggeefhoek of je brengt ze naar de kringloopwinkel. Op die manier maak je er altijd nog iemand blij mee.

Teveel voor een verhuizing betalen

Teveel betalen voor een verhuizing is nooit een goed idee. Om die reden vraag je eerst bij lokale verhuisbedrijven offertes op. Dat doe je met de onderstaande button. Je krijgt gelijk van lokale verhuisbedrijven meerdere offertes om te vergelijken. Dat zal je een direct voordeel oplopend tot 20 procent opleveren.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak …

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat …

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet …