PostNL verhuisservice

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woonst dienen er uiteraard heel wat praktische zaken te worden geregeld. Wat bijvoorbeeld te denken van het laten doorsturen van je post? Ondanks het feit dat je wellicht iedereen op de hoogte hebt gebracht van je verhuizing is het altijd mogelijk dat er nog (belangrijke) post naar je vorige adres wordt verstuurd. Het spreekt voor zich dat je deze brieven of documenten wel steeds zal willen kunnen bekijken. Dat is mogelijk door gebruik te maken van de PostNL verhuisservice. Deze dienst maakt het immers mogelijk om je post automatisch van je oude naar je nieuwe adres te laten doorsturen. Hoe dit nu exact werkt en met welke kosten je rekening dient te houden maken we je allemaal duidelijk door middel van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

Wat is de PostNL verhuisservice precies?

Het doorgeven van een adreswijziging bij een verhuizing is iets wat behoorlijk wat tijd en moeite kan kosten. Veel mensen onderschatten dit en stellen het op de hoogte brengen van vrienden, familie en bedrijven veel te lang uit met alle gevolgen van dien. Wil jij er zeker van zijn dat jouw adreswijziging op de meest efficiënte manier kan worden doorgevoerd? Dan is het ten allen tijde aan te raden om daarvoor een beroep te doen op de PostNL verhuisservice. Niet alleen wordt belangrijke post op deze manier doorgestuurd, daarnaast zullen ook de bedrijven die je aangeeft op de hoogte worden gebracht van je verhuizing.

Ben jij ook van plan om de PostNL verhuisservice aan te vragen? In dat geval moet je er altijd rekening mee houden dat dit tijdig moet gebeuren. Voor verschillende bedrijven geldt namelijk dat zij tot wel 30 dagen de tijd nodig kunnen hebben om je verhuizing te verwerken. Door de PostNL verhuisservice te laat aan te vragen is het dan ook best mogelijk dat er bepaalde (belangrijke) post alsnog door de mazen van het net glipt.

Welke voordelen zijn er aan deze service verbonden?

Bovenstaande informatie heeft reeds duidelijk gemaakt waarom de PostNL verhuisservice het overwegen precies waard is. Zijn de voordelen van dienst voor jou echter nog niet helemaal duidelijk? Dan zetten we ze speciaal voor jou graag nog even op een rijtje.

Post kan van je oude adres automatisch worden doorgestuurd naar je nieuwe adres;

Bedrijven kunnen eenvoudig op de hoogte worden gebracht van je verhuizing;

Je krijgt toegang tot een speciale pagina waar je zelf alles kan regelen;

De PostNL verhuisservice wordt aangeboden tegen een zeer scherpe prijs;

Indien je een beroep doet op de PostNL verhuisservice zal je kunnen vaststellen dat je toegang krijgt tot een persoonlijke overzichtspagina waar je kan zien welke bedrijven allemaal reeds zijn geïnformeerd over je verhuizing. Hou er wel rekening mee dat het mogelijk is dat bepaalde bedrijven extra informatie zullen vragen.

Hoeveel bedragen de kosten voor de PostNL verhuisservice?

Het spreekt voor zich dat de PostNL verhuisservice niet zomaar gratis wordt aangeboden. Je dient hiervoor dan ook altijd rekening te houden met een bepaalde kostprijs. Een beroep doen op deze verhuisservice is bovendien slechts mogelijk vanaf ten minste 2 weken. Ze kan bovendien worden aangevraagd voor een periode van maximum 52 weken. De bedragen die moeten worden betaald voor de PostNL verhuisservice worden per week in rekening gebracht. De betaling die moet worden uitgevoerd is er wel één die éénmalig voor alle aangevraagde weken dient te gebeuren. In ieder geval, de kosten voor de PostNL verhuisservice worden meteen duidelijk middels onderstaande prijstabel.

PostNL verhuisservice

Gemiddelde kostprijs

Periode van 2 weken

2,95 euro per week

Periode van 5 weken

2,80 euro per week

Periode van 14 weken

2,25 euro per week

Periode van 26 weken

1,70 euro per week

Periode van 52 weken

1,45 euro per week

Bovenstaande prijstabel maakt duidelijk dat de kostprijs per week uiteraard lager wordt naarmate de verhuisservice voor een langere termijn wordt afgesloten. In de kostprijs zoals aangegeven in de bovenstaande kostentabel is zowel het doorsturen van je post als het informeren van de bedrijven inbegrepen.

Welke post wordt er precies doorgestuurd?

Belangrijk om rekening mee te houden is dat het activeren van de PostNL verhuisservice geen betrekking heeft tot alle post die wordt verstuurd naar je oude adres. De post welke kan worden doorgestuurd dient dan ook te voldoen aan de voorwaarden zoals hieronder opgelijst.

De post geadresseerd te zijn aan één van de aangegeven achternamen;

Alleen post welke door de brievenbus kan wordt doorgestuurd;

De post moet een gewicht hebben welke lichter is dan 2 kilogram;

De post dient geadresseerd te zijn aan het oude adres van de persoon in kwestie;

Wordt er niet aan de hierboven gestelde voorwaarden voldaan? In dat geval zal de post niet worden doorgestuurd. Hou er dus rekening mee dat (grotere) pakjes perfect uitgesloten kunnen zijn door de PostNL verhuisservice.

Wat bij een verhuizing naar het buitenland?

Er dient rekening mee te worden gehouden dat de PostNL verhuisservice niet kan worden gebruikt voor verhuizingen naar het buitenland. Betekent dit dat je bij een verhuizing naar het buitenland je post op geen enkele manier kan laten doorsturen? Uiteraard niet. PostNL heeft namelijk ook een speciale doorzendservice. Deze lijkt in eerste instantie misschien hetzelfde als de PostNL verhuisservice, maar dat is ze niet. Door een beroep te doen op deze optie is het wel mogelijk om de post die naar je oude adres wordt verzonden (tijdelijk) door te laten sturen naar het buitenland. Uiteraard zijn er ook aan deze service kosten verbonden.

Alternatieven voor de PostNL verhuisservice

Zoals reeds aangegeven is het niet mogelijk om de PostNL verhuisservice te gebruiken bij een verhuizing naar het buitenland. In dat geval ben je dan ook genoodzaakt om daarvoor een beroep te doen op de doorzendservice van PostNL. Dit geldt ook voor het geval waarin je nood hebt aan een tijdelijke adreswijziging. Ben jij geen particuliere, maar wel een zakelijke gebruiker? In dat geval bestaat er een speciale, zakelijke doorzendservice waar gebruik van dient te worden gemaakt. Bekijk dus goed welke dienst voor jou precies van toepassing is.

Vergelijk verhuizers

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak …

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat …

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet …