Internet bellen en TV regelen

Wanneer je, je intrek neemt in een bepaalde woning spreekt het voor zich dat er tal van verschillende diensten geregeld zullen moeten worden. Het gaat hierbij niet uitsluitend om de zogenaamde nutsvoorzieningen zoals water, gas en elektriciteit, maar ook om internet, telefonie en televisie. Deze diensten zijn door de jaren heen alleen maar belangrijker geworden waardoor ze absoluut niet over het hoofd gezien mogen worden. Wil jij graag alles te weten komen over het regelen van deze diensten voor in jouw nieuwe woonst? Dan is het zeker een goed idee om rekening te houden met de informatie zoals aangegeven op deze pagina.

Hoe de juiste provider kiezen?

In eerste instantie is het zo dat veel mensen zich terecht de vraag stellen hoe ze nu precies de juiste provider kunnen vinden voor het afnemen van hun internet, telefonie en televisie. In eerste instantie wordt er vaak vanuit gegaan dat mensen gewoon hun bestaande abonnement kunnen overzetten naar het nieuwe adres. Dat lijkt voor de hand liggend, maar dat is het lang niet altijd, in tegendeel. Het is namelijk zo dat het best mogelijk is dat je huidige provider op het nieuwe adres geen diensten aanbiedt. In dat geval zal je dan ook genoodzaakt zijn om de lopende overeenkomst stop te zetten en te verhuizen naar een andere provider.

In bovenstaande situatie gaan mensen er in de praktijk doorgaans ook zomaar vanuit dat dit een voldoende argument is om te verhuizen naar een andere provider. Dat is echter lang niet altijd het geval. Wat betekent dit dan concreet? Dat je ook in deze situatie mogelijks rekening zal moeten houden met het aangerekend krijgen van een bepaalde boete. Dat is vervelend, maar je kan er vaak niet omheen. Niet elke provider is op dit vlak echter even strikt. In ieder geval moet je bij het afsluiten van telefonie, internet & televisie altijd rekening houden met de aandachtspunten zoals hieronder aangegeven:

Hoelang loopt je huidige overeenkomst nog?

Wat zijn de opzeggingsvoorwaarden van je huidige overeenkomst?

Levert je huidige provider ook op het nieuwe adres of niet?

Is het mogelijks financieel niet interessanter om over te stappen?

Dat zoveel mensen er in eerste instantie de voorkeur aan geven om gewoon hun lopende overeenkomst over te zetten naar het nieuwe leveringsadres heeft vooral te maken met het feit dat dit praktisch het eenvoudigst is. Dat spreekt ook voor zich. In de praktijk is het evenwel zo dat dit niet altijd op financieel vlak ook de beste keuze moet zijn, in tegendeel.

Verhuizen? Het ideale moment om te vergelijken!

Ondanks het feit dat je voor het verbreken van een bepaalde, lopende overeenkomst voor bellen, internet en televisie dus mogelijks een boete zal moeten betalen is het wel zo dat je in een dergelijke situatie mogelijks ook kan rekenen op een financieel voordeel. Hoezo? Omdat verhuizen naar een nieuw adres eigenlijk het perfecte moment is om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende providers en hun abonnementen. Nagenoeg elk jaar opnieuw herbekijken providers niet alleen de inhoud van hun pakketten, maar ook de kosten die daar aan verbonden zijn. Dit kan er in de praktijk dan ook voor zorgen dat provider A zomaar vanaf het komende jaar voordeliger kan zijn dan provider B. Door er voor te kiezen om het perfecte abonnement af te sluiten kan je heel wat geld besparen zonder dat je moet inleveren op vlak van mogelijkheden. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Sluit indien mogelijk alles af bij dezelfde provider

Veel mensen vinden het helemaal geen fijn gevoel wanneer ze hun verschillende diensten allemaal afsluiten bij één en hetzelfde bedrijf. Zij vinden het potentieel interessanter of veiliger om een beetje te diversifiëren. Daar is uiteraard niets mis mee, ware het niet dat dit niet alleen praktisch, maar ook financieel doorgaans helemaal niet de beste keuze is. Dit omwille van de hieronder terug te vinden redenen:

Je kan niet rekenen op een kwantumkorting of een voordeelbundel;

Bij storingen moet je telkens het juiste klantennummer & telefoonnummer opzoeken;

Je krijgt elke maand verschillende facturen en niet gewoon één;

Bovenstaande voordelen maken in één klap duidelijk dat het in de praktijk altijd de meest interessante keuze is om alle diensten op vlak van internet, bellen en TV gewoon bij één en hetzelfde bedrijf af te sluiten. Zo kan je niet alleen rekenen op heel wat praktisch, maar zeker ook op het nodige financieel voordeel.

Hou rekening met het verdwijnen van je e-mailadres!

Let op! Ga je veranderen van provider en heb je altijd gebruik gemaakt van het e-mailadres bij je oude provider? In dat geval zal je er rekening mee moeten houden dat deze zal worden opgezegd. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, want je nieuwe provider geeft je ook gewoon terug een nieuw e-mailadres. Dit gezegd zijnde, het spreekt voor zich dat je wel al je contacten op voorhand op de hoogte zal willen brengen van je e-mailadreswijzing. Alleen op die manier voorkom je immers dat er mogelijks belangrijke e-mails verloren gaan. Kan je het bestaande abonnement bij je huidige provider verhuizen naar je nieuwe woonst? Dan spreekt het voor zich dat dit iets is waar je geen rekening mee zal moeten houden.

Hoe verloopt de opzegging van je huidig abonnement?

Wanneer je omwille van wat voor reden dan ook genoodzaakt bent om wel degelijk over te stappen naar een nieuwe provider zal je er rekening mee moeten houden dat je dus zal moeten verhuizen. Dit betekent voor heel wat mensen de nodige extra zorgen in een periode waarin er natuurlijk sowieso reeds sprake is van behoorlijk wat stress. Dit hoeft echter zeker niet noodzakelijkerwijs het geval te zijn, in tegendeel. Het is namelijk zo dat het merendeel van de providers over een speciale verhuisservice beschikken. Deze verhuisservice zorgt er voor dat je, je eigenlijk nergens echt zorgen om hoeft te maken. De nieuwe provider regelt doorgaans altijd de opzegging bij de oude provider en zet uiteraard ook het nieuwe abonnement voor je op. Let wel, gebruikmaken van een verhuisservice voorkomt uiteraard niet dat je mogelijks met een boete kan worden geconfronteerd.

Vergelijk verhuizers

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak …

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat …

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet …