Verhuisbedrijf Enschede : de kosten op een rij

Als je gaat verhuizen in Enschede wil je natuurlijk dat je spullen veilig overkomen. Een verhuizing kan duur zijn, vooral als het om een grote inboedel gaat. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kosten van de verhuizing. Het gebruik van een erkend verhuisbedrijf is bijvoorbeeld duurder, het aantal verhuizers, de afstand en de extra services waar je wel of niet gebruik van wilt maken. Hier vind je een omschrijving van de opties die je hebt, de kosten van verhuisbedrijven in Enschede die daarvoor in rekening worden gebracht en tips om deze kosten te verlagen.


>> Vergelijk hier gratis verhuizers uit Enschede

verhuisbedrijf Enschede
Verhuisbedrijf Enschede
>> Vergelijk hier gratis verhuizers uit Enschede

Waarom een verhuisbedrijf in Enschede ?

Verhuizen kan je natuurlijk ook best zelf doen. Huur een bus en rij een paar keer op en neer. Dit is echter zeer stressvol en je bent letterlijk op jezelf aangewezen. Een verhuisbedrijf kan je verschillende extra services bieden plus gemoedsrust. Ze kunnen de spullen netjes en veilig inpakken zodat er niks kan breken, goed vervoer gebruiken, de verhuizing efficiënt plannen en eventuele klussen doen nadat je spullen zijn verhuisd. Zo hoef je je alleen zorgen te maken over jezelf en je gezin terwijl de verhuizers de rest op zich nemen. Dit alles komt wel met een prijskaartje.

De kosten op een rij

Je kan de kosten voor een verhuisbedrijf in Enschede zo groot en klein maken als je wil. Het hangt van je persoonlijke behoeftes af en je budget wat je er aan wilt uitgeven. De volgende tabel geeft de verschillende mogelijke uitgaveposten weer en de kosten die je er gemiddeld van kan verwachten:

Soort service Omschrijving Kosten
Kosten verhuiswagen 20 m+ 1 verhuizer €65 per uur
50 m+ 1 verhuizer €75 per uur
Kosten extra verhuizers Per verhuizer €30 per uur
Kosten vervoer Per kilometer €0,50 – €1 per kilometer
Parkeervergunning Kleinere gemeentes €20 euro
Grote steden €50 euro
Spullen inpakken Inpakken van de inboedel €40 per uur
Klussen na verhuizing Bijvoorbeeld montage van meubelen of schilderen €40 per uur
Weekendtoeslag Verhuizen op zaterdag Extra 25 procent toeslag
Verhuizen op zondag Extra 75 procent toeslag

>> Vergelijk hier gratis verhuizers uit Enschede

Kosten verhuiswagen Enschede

De kosten van de verhuiswagen hangen af van de grootte van je inboedel. Er zijn verschillende maten verhuiswagens beschikbaar en een grotere wagen is uiteraard duurder. Over het algemeen is een verhuiswagen van 20 m3 geschikt voor een verhuizing van de spullen die passen in een twee of drie kamer appartement. Grotere huishoudens die komen uit losstaande huizen of een twee-onder-één-kap woning hebben een grotere wagen nodig. Het verhuisbedrijf regelt de chauffeur die tegelijkertijd als de verhuizer fungeert.

Kosten extra verhuizers

Je kan verhuizers voor verschillende doeleinden gebruiken. Ze zijn er in de eerste plaats voor het verhuizen van je spullen, dus het in- en uitladen van de verhuiswagen, maar ze kunnen je ook helpen met inpakken en het demonteren en weer in elkaar zetten van je meubels. Tot slot kunnen ze in je nieuwe woning ook de nodige klusjes uitvoeren zoals schilderen en advies geven over de plaatsing van je meubels. Omdat je de verhuizers per uur betaalt, kan de verhuizing met meerdere verhuizers sneller gaan en is het soms goedkoper om voor extra verhuizers te betalen.

De kosten van het vervoer

Het verhuisbedrijf in Enschede brengt niet alleen de kilometers van je oude woning naar je nieuwe woning in rekening, maar ook de kosten die ze hebben om bij je te komen en weer terug op de basis te raken. Je betaalt de kilometers dus van standplaats tot standplaats. Wel geven veel verhuisbedrijven kortingen op de kilometerprijs zodat je bijvoorbeeld de eerste 30 kilometer gratis krijgt.

Kosten parkeervergunning Enschede

Voor een efficiënte verhuizing is het essentieel dat de verhuiswagen bij je nieuwe huis voor de deur kan worden geparkeerd. Het is ook niet realistisch om van de verhuizers te vragen dat ze een eerst afstand moeten lopen met je zware spullen. Op sommige plekken mag je niet zomaar parkeren en moet je een parkeervergunning of een parkeerontheffing aanvragen. Deze verschillen per gemeente en in grote steden is deze vaak duurder dan in kleine gemeentes.

Kosten verhuizen in het weekend

Als je in het weekend wilt verhuizen kan je rekenen op een flinke toeslag. Op zaterdag wordt je 25 procent meer toegerekend en op zondag kan dat oplopen tot 75 procent. Ook spoedverhuizingen kosten meer. Sommige verhuisbedrijven hebben hier vaste tarieven voor en bij andere bedrijven hangt de toeslag af van het aantal verhuizers er op dat moment beschikbaar zijn. verhuizer kosten

Kosten besparen op je verhuizing

Als je toch een verhuisbedrijf in Enschede in handen wilt nemen, maar met een krap budget zit, zijn er manieren waarmee je de kosten kan drukken.

  • Gebruik geen extra services: het is makkelijk als iemand anders je spullen voor je inpakt, maar dit kost veel geld en kan je in principe ook zelf doen. Als je alleen de basiskosten van de verhuizing hoeft te betalen is je rekening ook veel kleiner.
  • Maak een berekening: bereken goed hoeveel geld je kwijt bent met één verhuizer of met meerdere. Kijk ook naar waar je de verhuizer kiest, de kilometers van de basis via je oude woning, naar je nieuwe woning en weer terug naar de basis moeten zo klein mogelijk zijn.
  • Kijk naar aanbiedingen: maak gebruik van aanbiedingen zoals korting op de kilometers. Het kan zijn dat er een verhuisbedrijf is die je iets extra’s kan bieden waar je bij anderen wel voor moet betalen.
  • Verhuis niet in het weekend: de toeslagen in het weekend zijn erg hoog, het is dus zaak deze te vermijden.

>> Vergelijk hier gratis verhuizers uit Enschede

Bespaar door verhuisoffertes te bekijken

Via onze vergelijkingstool kan je er makkelijk en overzichtelijk achter komen wat een verhuizing precies voor jou gaat kosten in Enschede en welk verhuisbedrijf het goedkoopste is in de omgeving van Enschede . Zo kan je tot 40 procent besparen op de gehele rekening. Door vrijblijvend je gegevens en wensen in te vullen, kan je in een paar dagen een aantal offertes ontvangen van diverse verhuizers in de regio Enschede . Deze kan je dan rustig naast elkaar leggen en vergelijken en zo een geïnformeerde keuze maken over het type verhuizing dat je wilt, van welke services je wel en niet gebruik wilt maken en de kosten. Elke verhuizing is anders en voor jouw gemoedsrust is het belangrijk dat deze voldoet aan jouw specifieke eisen.

Vergelijk verhuizers

Kosten verhuizer in de coronacrisis

Met de coronacrisis kun je vaak …

Verhuisbedrijf vooroordelen

Daar waar het om verhuizen gaat …

Tips verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen is een klus die je niet …